Mainos

Suomalaiset Pohjolan uutterimpia kondomin käyttäjiä

Suomalaiset ovat ahkerimpia kondomin käyttäjiä Pohjoismaissa.

Seksuaalisesti aktiivi-iässä olevat suomalaiset käyttävät noin neljä, tanskalaiset kolme ja ruotsalaiset 2,8 kondomia vuodessa.

Kondomien maahantuojan Intercare Oy:n tilastoinnin mukaan norjalaisten kuminkulutus on pienin - kaksi kappaletta vuodessa.

-Japanilaiset ovat kansainvälisesti alan ykkösiä niin valmistuksessa kuin kulutuksessa. Arvioisin, että keskiverto japanilainen käyttää noin kahdeksan kondomia vuodessa, haarukoi Intercaren toimitusjohtaja Leif Grotell.

Kondomien kulutus kasvoi alkuvuonna Suomessa. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla varmuuskumeja myytiin 800 000 kappaletta enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Grotellin mukaan myynnin kasvu selittyy kevään tehokkaalla mainoskampanjalla. Kasvun odotetaan tasaantuvan loppuvuoden aikana mutta yltävän arviolta noin kymmeneen prosenttiin.

Varmuuskumien myynti on Suomessa viime vuosina heilahdellut 13 miljoonan kappaleen molemmin puolin. Lukema on kaukana 1970-luvun huippuvuosista - vielä vuonna 1974 kumeja käytettiin 23,7 miljoonaa.

-Ehkäisypolitiikka on kuitenkin vuosikymmenten saatossa kehittynyt pillereiden suuntaan, selvittää markkinointisihteeri Maritta Koivu Familia Oy:stä.

Familia on Väestöliiton omistama kondomien maahantuonti- ja markkinointiyhtiö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.