Mainos

Suomalaiset pelkäävät verkkopankin tiedonurkkijoita

Suomalaisten mielestä pankkien pitää parantaa valmiuksiaan estää tietovuotoja verkkopankkiasioinnissa. Ihmiset uskovat, että tulevaisuudessa tietoturvauhat vain kasvavat.

Sampo Pankin teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että tietojen kalastelu ja nettiyhteyden kaappaukset ovat saaneet ihmiset varuilleen. Myös netissä leviävät virukset huolettavat pankkiasiakkaita.

TNS Gallup haastatteli tutkimusta varten yli 1300:aa ihmistä, joista peräti 81 prosenttia katsoi, että pankkien on varauduttava nykyistä paremmin tulevaisuuden uhkien varalle. Haastatellut olivat 15-69-vuotiaita.

Turvallisuus on verkkopankkiasiakkaiden mielestä tärkein asia. Sitä mieltä olivat varsinkin iäkkäimmät vastaajat. Yli 60-vuotiaista joka kymmenes on kohdannut tietoturvaongelmia internetin maksupalveluissa. Heistä valtaosa on myös sitä mieltä, että verkkopankin tietoturvasta saatu informaatio on riittämätöntä.

Nettiasioinnin helppous on tärkeää erityisesti nuorille ja miehille. Naiset ovat miehiä valmiimpia luopumaan käytön helppoudesta turvallisuuden nimissä. Vain 2 prosenttia vastaajista piti verkkopankkien nykyistä tietoturvaa ongelmattomana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.