Mainos

Suomalaiset palomiehet saivat Itä-Viron metsäpalon hallintaan

Jälkisammutustyöt jatkuvat muutaman päivän ajan, koska kuivuus voi sytyttää metsäpalot uudelleen.

Viron itäosassa 16 neliökilometrin alueelle levinnyt maastopalo on saatu käytännössä hallintaan. Suomalaiset palomiehet ovat sammuttaneet vastuullaan olleen paloalueen, mutta kuivuuden ja tuulen takia jälkisammutustöitä on tarkoitus jatkaa ainakin muutaman päivän ajan.

Paloa sammuttamassa olevan suomalaisen pelastuskomennuskunnan johtaja, päivystävä palopäällikkö Yrjö Niiranen Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että tilanne Peipsijärven pohjoispuolella on vakaa.

- Meidän ryhmämme on saanut oman kaistaleensa sammutettua, ja he suorittavat nyt palovalvontaa, kertoo Niiranen.

Suomen 25 hengen kansainvälinen pelastuskomennuskunta liittyi Viron pyynnöstä maastopalon sammutusjoukkoihin Peipsijärven pohjoispuolella eilen.

Suomen rajavartiolaitoksen helikopteria ei enää tänään lähetetty Viroon. Kopteri on ollut kahtena päivänä suuri apu sammutuksessa, sillä palava maasto on tietöntä ja osittain vaikeakulkuista suota.

Virolaisten oma pelastushelikopteri oli rikkoutunut paria päivää aiemmin, ja suuri osa virolaisista palomiehistä on ollut sammuttumassa muita lukuisia metsäpaloja.

- Nyt siellä ollaan hieman hämmentyneitä. Jos tilanne pahenee, Viro pyytää seuraavaksi mahdollisesti apua EU:lta, Niiranen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.