Mainos

Suomalaiset ostavat nyt kiivaasti Nokian osakkeita

Suomalaiset ostavat innokkaasti Nokian osakkeita huolimatta viime päivien uutisista ja kurssiromahduksesta. Esimerkiksi viime perjantaina kaupankävijöitä oli piensijoitusyhtiö Nordnetin tilastojen mukaan liikkeellä kymmenkertainen määrä verrattuna tavalliseen perjantaipäivään. Ostajia oli liikkeellä huomattavasti suurempi määrä kuin myyjiä.

Piensijoittajien asiamies Juha Raumolin ei suostu antamaan suoria sijoitusvinkkejä. Sen sijaan hän tulkitsee työkseen suomalaisten säästäjien ja sijoittajien toimintaa.

- Tällä hetkellä voidaan sanoa, että Nokia-uutisoinnin jälkeen perjantaina suomalaiset ovat todella ostaneet reilusti Nokiaa, Raumolin paljastaa.

Suomalaiset ovat Raumolinen mukaan tankanneet Nokian osakkeita jo viime kesästä lähtien.

- Nokian osakkeiden osalta on ollut tällainen tasainen ostonousu runsaan puolen vuoden ajan. Kappalemääräisesti Nokian osakkeiden omistajien määrä on noussut, Raumoli sanoo.

Tuhannella eurolla osakkeen omistajaksi

Keskiverto suomalainen hankkii osakkeita noin 5 000 eurolla.

- Se on usein satoja tai tuhansia osakkeita, mitä suomalainen piensijoittaja ostaa tai vaihtaa.

Entä millainen vähimmäissumma sitten pitäisi sijoittaa, että ostaminen kannattaa? Raumolinin mukaan osakesojittamisessa on enemmän riskiä kuin rahastosäästämisessä. Näin ollen summan olisi hyvä olla osakesijoittamisessa suurempi.

- Kyllä jo tuhannella eurolla pääsee hyvin osakkeenomistajaksi Suomessa. Täytyy tietenkin muistaa, että jos säästää vain yhteen toimialaan, on siinä aina omat riskinsä. Ostopäätökset ovat tietenkin aina hyvin henkilökohtaisia.

Näin ostat osakkeita

Osakkeen ostaminen tapahtuu Raumolinin mielestä yhtä helposti - aivan kuin maksaisi laskuja nettipankissa. Toki pankissakin voi osakkeita ostaa.

-Internetissä osakkeiden ostaminen käy helposti. Käytännössä asiakas voi seurata osakekursseja omalta näyttöruudulta ja sitten syöttää osto- ja myyntitoimeksiantoja, jotka sitten toteutuvat kaupoiksi. Ostaminen käy helposti myös omassa pankissa toimihenkilön välityksellä, opastaa Raumolin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.