Mainos

Suomalaiset onnellisuustutkimuksen kärkisijoilla

Cambridgen yliopiston tutkijoiden mukaan toimiva yhteiskunta on yksi keskeisimmistä onnellisuuden lähteistä.

Suomalaiset ovat tuoreen tutkimuksen mukaan Euroopan toiseksi onnellisin kansa, heti tanskalaisten jälkeen. Välimeren alueen maat sen sijaan jäävät tutkimuksessa pahnanpohjimmaisiksi.

Tanskalaiset kellottivat kymppiin päättyvällä onnellisuusindeksillä luvun 8,31, kun suomalaiset saivat tuloksen 8,05. Kolmantena olivat irlantilaiset luvulla 7,98, neljäntenä ruotsalaiset (7,84) ja viidentenä hollantilaiset (7,78).

Surkeimmin menestyivät italialaiset (6,27), portugalilaiset (6,53) ja kreikkalaiset (6,79).

Selvityksen tehneiden Cambridgen yliopiston tutkijoiden mukaan toimiva yhteiskunta on yksi keskeisimmistä onnellisuuden lähteistä:

-Parhaiten sijoittuneissa yhteiskunnissa myös luotettiin eniten maan hallituksen, lakien ja toisten kansalaisten toimintaan. Tämä osoittaa sen, että luottamus on erittäin, erittäin tärkeää, analysoi tutkimusta johtanut Luisa Corrado.

Tanska ja Suomi menestyivät tutkimuksessa hyvin, vaikka mailla on perinteisesti ollut korkeat itsemurhaluvut. Itsemurhat ovat kuitenkin vähentyneet kummassakin maassa. Toisaalta tutkijat huomauttivat, että alkoholista johtuvat kuolemantapaukset Suomessa ovat kasvussa.

Tutkimusta varten haastateltiin liki 20 000 ihmistä viidessätoista EU-maassa vuonna 2004.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.