Mainos

Suomalaiset mukaan Saarenmaan siltahankkeeseen

Kiinteän yhteyden rakentamista Saarenmaalle tutkitaan. Virolais-suomalaisena yhteistyönä laaditaan selvitys joko sillan tai tunnelin rakentamisesta.

Saarenmaan 46 000 asukasta erottaa Viron mantereesta salmi, joka on kapeimmillaan muutamia kilometrejä. Liikenne hoidetaan tätä nykyä mantereen ja Saarenmaan välillä lautta-aluksin. Selvitystyö on alkanut äskettäin, ja se on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden loppuun mennessä. Tielaitoksen Turun tiepiiri, Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus, Varsinais-Suomen Liitto, Lounais-Suomen Ympäristökeskus ja Viatek Oy ovat mukana hankkeessa. Virosta projektiin osallistuvat Saarenmaan maakuntahallitus, Viron tielaitos, Tarton yliopisto, Tallinnan teknillinen yliopisto ja Saarte instituutti Saarenmaalta.

Turun tiepiirin hakemuksesta tarkoitukseen on myönnetty EU:n Interreg IIA -rahoitusta. Virolaiset hakevat siihen EU:n Phare-rahoitusta. Selvityskustannuksiksi on arvioitu 2 miljoonaa markkaa. Tarkoitus on tutkia kiinteän yhteyden tekninen rakentamismahdollisuus, kannattavuus ja sen vaikutukset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.