Mainos

Suomalaiset matkustavat yhä enemmän

Matkamessut avaavat tänään virallisesti ovensa. Messujen teema on tänä vuonna yksilöllinen matkailu.

Kansa matkustaa tänäpäivänä yhä enemmän. Suomalaiset tekevät nykyään mitä erilaisempia matkoja - työmatkojen lisäksi lomalle lähdetään usein viikoksi tai kahdeksi. Yhä suositumpia ovat myös viikonloppumatkat, joita tehdään useimmiten puolison tai kaveriporukan kanssa. Usein kaveriporukoissa järjestetään teemamatkoja, kuten formula- tai hemmottelumatkoja.

Erityisesti Thaimaa on valloittanut erityisen paikan suomalaisten sydämissä. Kanariansaaret pitävät kuitenkin edelleen paikkansa suosituimpana aurinkolomakohteena - Kanarialle matkustaa vuosittain 230 000 suomalaista. Kanarian suosion salaisuus onkin lienee matkustusajan mukavuus. 5-6 tunnin lentomatka taittuu lapsienkin kanssa melko vaivattomasti. Kakkossijaa pitää edelleen Kreikka, mutta Thaimaa kirii jo selvänä kolmosena, kertoo toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti Suomen matkatoimistoalan liitosta. Hänen mukaansa myös pakettimatka voi olla "yksilöllinen", riippuen siitä miten kukin yksilöllisyyden matkaillessaan kokee.

Kotimaanmatkailu verrattain kallista

Taloudelliset asiat nousevat suomalaisten keskuudessa esiin matkakohdetta valittaessa. Ennen kaikkea Lapin laskettelulomien korkea hinta puhuttaa. Työvoima-, kuljetus- ja muut kustannukset Suomessa ovat kuitenkin sellaisia asioita, joiden kanssa täällä tulee elää, muistuttaa Mäki-Fränti.

Suurin osa suomalaismatkustajista on valveutuneita, mutta osa lähtee edelleen kaukomaihinkin ilman kunnollisia vakuutuksia ja riittäviä rokotuksia. Matkakohteeseen onkin tutustustuttava kunnolla ennen matkallelähtöä. Muun muassa ulkoministeriö ja Kansanterveyslaitos ovatkin viime aikoina panostaneet matkailijoiden valistamiseen.

Mäki-Fränti uskoo kuitenkin, että tuntemattomampiin maihin suuntautuva extreme-matkailu jää edelleen pienen marginaaliryhmän suosioon.

- Pakistanista tulee tuskin tulee koskaan massaturistikohdetta, Mäki-Fränti naurahtaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.