Mainos

Suomalaiset lyhentäisivät velkaa veronkiristyksillä

Lähes puolet suomalaisista maksaisi valtion velkaa mieluiten pois verojen korotuksella, käy ilmi keskustalaisten Suomenmaan ja Verkkoapilan TNS Gallupilla teettämästä kyselystä.

Kyselyyn vastanneista 42 prosenttia kannatti taloustaantuman vuoksi paisuvan velkataakan lyhentämistä veronkiristyksillä. Innokkaimmin veroja nostaisivat keski-ikäiset, ja miehistä veronkorotusten kannalla oli hieman useampi kuin naisista.

Tutkimuksessa tarjottiin kolme vaihtoehtoa velan lyhentämiseksi: veronkorotukset, eläkeiän nosto tai sosiaali- ja terveys- tai koulutusmenojen leikkaukset.

Haluttomimpia vastaajat olivat leikkaamaan koulutukseen tai sosiaali- ja terveysturvaan kohdistuvia varoja, sillä tätä kannatti vain joka kymmenes.

Eläkeiän noston kannalla oli 16 prosenttia vastanneista. Myönteisimmin siihen suhtautuivat yli 60-vuotiaat ja alle 25-vuotiaat. Nihkeimmin työuraa halusivat pidentää juuri uralla vauhtiin päässeet nelikymppiset sekä eläkeiän kynnyksellä olevat.

Kyselyyn vastasi yli 1100 henkilöä maaliskuun alkupuolella. Kolmannes vastanneista ei osannut arvioida, mikä olisi paras tapa lyhentää valtion velkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.