Mainos

Suomalaiset luottavat yhä supoon

Kyselyyn vastanneet kuitenkin myönsivät, että supon päälliköiden rikosepäilyt ovat vaikuttaneet jonkin verran luottamukseen.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen tekemän kyselyn mukaan lähes 80 prosenttia suomalaisista arvioi Suojelupoliisin selviytyneen tehtävistään erinomaisesti tai melko hyvin. Melko huonona tai huonona supon toimintaa pitää vain viisi prosenttia vastaajista.

Supon viime aikojen saamasta kyseenalaisesta julkisuudesta huolimatta luvut ovat vain muutaman prosenttiyksikön alhaisemmat kuin vuonna 2002 tehdyssä kyselyssä, ja ne ovat jopa korkeammat kuin vuonna 2001. Erot eri vuosien välillä ovat niin pieniä, että ne mahtuvat käytännössä gallupin virhemarginaaliin, joka on 4,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Myös luottamus supoon on säilynyt erittäin korkeana. 85 prosenttia suomalaisista luottaa supoon paljon tai melko paljon, epäluottamusta tuntee vain 12 prosenttia. Vuoteen 2001 ja 2002 verrattuna muutosta ei ole juuri tapahtunut.

Kaikki väestöryhmät luottavat suojeluspoliisiin huomattavan paljon ikään, sukupuoleen ja puoluekantaan katsomatta. Kyselyyn vastanneet kuitenkin myönsivät, että supon päälliköiden rikosepäilyt ovat vaikuttaneet jonkin verran luottamukseen.

Supon keskeisiä tehtäviä ovat muun muassa tiedustelutoiminta, Suomea koskevan vakoilun torjuminen ja terrorismin torjunta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.