Mainos

Suomalaiset luottavat talouteen

Suomalaisten luottamus suotuisaan talouskehitykseen jatkui vahvana huhtikuussa. Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan 83 prosenttia vastaajista odotti maan talouden paranevan tai pysyvän ennallaan seuraavan vuoden aikana.

Joka neljäs arvioi oman taloudellisen tilanteensa paranevan. Kuusi kymmenestä arveli oman taloutensa säilyvän ennallaan. Yli 40 prosenttia vastaajista piti huhtikuussa ajankohtaa edullisena kestotavaroiden hankkimiselle. Viihde-elektroniikkaa aikoi seuraavan puolen vuoden aikana ostaa joka neljäs vastaaja ja kodinkoneita lähes yhtä moni. Ulkomaanmatkalle aikoi lähteä reilu kolmannes. 40 prosenttia kotitalouksista aikoi sisustaa ja joka kolmas remontoida kotiaan syksyyn mennessä.

Kotitalouksien rahatilanne oli huhtikuussa vakaa. Puolet kotitalouksista oli pystynyt säästämään rahaa. Neljä kymmenestä ilmoitti tulojensa ja menojensa menneen tasan. Lähes puolet vastaajista piti ajankohtaa hyvänä säästämiselle. 14 prosenttia aikoi ottaa lainaa seuraavan vuoden aikana.

Suomalaisten kuluttajien talousnäkemykset ovat kansainvälisesti verrattuna hyvin valoisat. Helmikuussa EU-maista vain Alankomaissa ja Irlannissa suhtauduttiin talouden kehitykseen luottavaisemmin kuin Suomessa.

Suomalaisten kuluttajien tyytyväisyyttä mittaava luottamusindikaattori oli huhtikuussa 15,2. EU-maiden keskimääräinen luottamusindikaattori oli helmikuussa negatiivinen eli -5.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.