Mainos

Suomalaiset luottavat EU:n tulevaisuuteen

Suomalaiset näyttävät luottavan Euroopan unionin tulevaisuuteen. Kansalaiset uskovat, että vuonna 2020 EU:lla on oma perustuslaki ja eurot ovat käytössä kaikissa jäsenmaissa.

MTV:n uutisten ja Euroopan parlamentin kyselyyn vastanneista 69 prosenttia uskoo, että vuonna 2020 euroja käytetään kaikissa EU-maissa. Vielä vahvemmin uskotaan yhteiseen perustuslakiin vuoteen 2020 mennessä. Tähän luottaa 77 prosenttia vastaajista. Siihen uskoo myös pitkän linjan EU-tutkija.

- Kyllä uskon, mutta se ei ole se, mitä nyt väännetään. Tämän jälkeen käynnistyy luultavasti lopullinen keskustelu siitä, miltä EU:n tulisi näyttää. Se tulee näyttämään liittovaltion näköiseltä hyvin pitkälti, pohtii johtaja Esko Antola Centrum Balticumista.

Kyselyyn vastanneista vain 26 prosenttia uskoo siihen, että EU olisi vuonna 2020 liittovaltio tai lähellä sellaista. Lähes yhtä moni, 20 prosenttia, puolestaan katsoo EU:n olevan silloin hajonnut tai hajoamassa.

Vastanneista 56 prosenttia kuitenkin uskoo, että esimerkiksi Turkki on liittynyt EU:hun kahdentoista vuoden kuluessa. 57 prosenttia arvelee, että joitain jäsenmaita on eronnut EU:sta.

- On vaikea ajatella, että kukaan siitä eroaisi. Mutta se, mikä varmasti tapahtuu, on että EU eriytyy, että EU-mailla on eilaisia sitoumuksia, sano Esko Antola.

EU-veroon tai EU:n yhteiseen armeijaan uskoo 40 prosenttia vastanneista.

Kyselyä varten haastateltiin tuhatta ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.