Suomalaiset lomailevat kesällä vain kotimaassa

MTV:n nettikyselyn mukaan suuri osa suomalaisista aikoo lomailla kesällä vain kotimaassa.

Peräti 64,5 prosenttia vastanneista ei aio poistua maasta koko kesän aikana. Kyselyyn vastasi reilut 4 300 suomalaista.

Suomen kesä on kansalaisille sydäntä lähellä, vaikka kelit olisivat huonommatkin.

"En voi ajatellakaan lähteväni kotimaasta minnekään kesällä, sillä Suomen kesää ei voita mikään, olkoonkin se "joskus" kylmä ja märkä, mutta ei sittenkään."

Osa vastaajista ihmettelee, miksi lähteä ulkomaille, kun kotonakin on hyvä olla ja nähtävää riittää. Useilla ei ole myöskään varaa lähteä kotimaata kauemmaksi.

"Ei voisi vähempää kiinnostaa laittaa taas rahaa johonkin turistirysään matkustamiseen, joista ei monesta hyviä kokemuksia ole jäänyt. Sitä paitsi kotimaasta löytää aina uutta nähtävää kun viitsii etsiä. Voisi tänä kesänä eksyä lapin erämaihin ilman gps-paikantimia. Niin se on jännempää."

"Matka on varattu ja maksettu. Toki se on käytettävä."

Monet ulkomaille suuntaavat eivät aio lähteä kauas. Viro ja Ruotsi ovat suosittuja matkakohteita. Kauemmas kuitenkin myös matkustetaan ja monille ulkomaanmatkailu on jokakesäinen tapa.

"Joka kesä reissataan vähintään viikoksi jonnekin. Suomessa viihdytään hyvin kesäaikaan, mutta säät ovat aina vähän "sieltä". Lomamatkan jälkeen nautitaan Suomen kesästä täysillä vaikka ilmat eivät olisikaan juuri niin kuin toivoisi."

Monille tärkein syy ulkomaille lähtöön onkin Suomen kesän ailahtelevaisuus.

"Suomen kesä on niin arvaamaton, että jää joskus melkein tulematta ja siksi on paras aina varautua kesään Välimerellä."

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat