Mainos

Suomalaiset kulttuuripalveluista: Hyvää ja halvalla, kiitos!

Ei liene kovin kovin yllättävää, että kansalaisten enemmistön mielestä kulttuuripalveluiden pitää olla laadukkaita mutta samalla kohtuuhintaisia. Kulttuuripalveluista ykkönen suomalaisille on edelleen kirjastolaitos.

Kulttuuripalveluiden laatu ja kohtuullinen hinta ovat tärkeitä neljälle suomalaiselle viidestä. Lähes yhtä yksimielisiä suomalaiset ovat siitä, että palveluiden pitää olla asiantuntijoiden tuottamia ja helposti saatavilla.

Kulttuurikäsitykset eivät Suomessa ole suuremmin muuttuneet parin viime vuoden aikana, kuten tulosten vertaaminen vuonna 2008 tehtyyn vastaavaan kyselyyn osoittaa.

Akavan Erityisalojen teettämän tutkimuksen kulttuuripalveluykkönen kirjastolaitos siis porskuttaa yhä. Peräänsä se saa teatterin ja konsertit.

Palkka riittää, ei riitä...

Jos tutkimuksessa mukana olleet jaotellaan puoluekannan mukaan, eniten hyvän laadun perään ovat kokoomuksen kannattajat. Samalle ryhmälle kulttuuripalvelun hinnalla on vastaavasti vähiten merkitystä.

Vähiten laatua kulttuuripalveluilta vaativat perussuomalaiset. Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajat näyttävät usein olevan sitä mieltä, että kulttuuripalvelujen on oltava sekä laadukkaita että huokeita.

Kulttuurialan ammateissa työskentelevien palkkoja noin puolet suomalaisista pitää liian pieninä. Keskustan ja perussuomalaisten kannattajien mielestä alan palkkatilanne näyttää valoisammalta kuin esimerkiksi vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajien vinkkelistä.

TNS Gallupin tekemään tutkimukseen haastateltiin lähes 1200 henkilöä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.