Mainos

Suomalaiset kolmanneksi Tukholman kirjastokilpailussa

Suomalaisehdotuksen edelle meni vain voittaja, saksalaisarkkitehti Heike Hanadan esitys "Delphinium".

Mauri Korkan ja Kirsti Rantasen ehdotus Dikthörnan (Runokulma) voitti perjantaina jaetun kolmannen palkinnon Tukholman kaupunginkirjaston suunnittelukilpailussa.

Heidän edelleen sijoittui vain saksalaisarkkitehti Heike Hanada, jonka esitys "Delphinium" voitti kilpailun, joka oli yksi maailman suurimmista. Toista palkintoa ei jaettu.

Suunnittelukilpailuun oli rekisteröitynyt 6000 arkkitehtiä yli 120 maasta. He lähettivät kilpailuun 1170 ehdotusta. Tehtävänä oli suunnitella uusi kirjastotalo Gunnar Asplundin piirtämän nykyisen kaupunginkirjaston vierelle ja yhteyteen.

Voittajaehdotus on tiedon kauppahalli

- Oli iloinen yllätys, että suomalainen ehdotus nousi näin korkealle. Emme missään vaiheessa tienneet, keitä kilpailuehdotuksen takana oli, sanoi tuomaristoon kuulunut Maija Berndtson. Berndtson on Helsingin kirjastotoimenjohtaja.

- Tuomaristo oli hyvin yksimielinen voittajan suhteen. Heike Hanadan ehdotus on monessa mielessä vastakohta Asplundin kirjastolle, mutta myös sitä täydentävä. Se on selkeä ja kokoava. Gunnar Asplund halusi kirjastotalonsa vierelle kauppahallia. Hanadan ehdotuksen myötä paikalle nousee eräänlainen tiedon kauppahalli, Berndtson kuvaili voittajaehdotusta.

Arkkitehti Heike Hanada, 43, työskentelee arkkitehtuurin opettajana Bauhausin yliopistossa Saksan Weimarissa. Hän on työskennellyt useita vuosia myös Japanissa.

Tukholman kaupunki pitää tavoitteena, että uusi kaupunginkirjasto olisi valmis vuonna 2013. Voittaja ja palkitut ehdotukset ovat nähtävillä osoitteessa : www.nyttstadsbibliotek.stockholm.se

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.