Suomalaiset kertovat: Kumppanini petti minua ystäväni kanssa

AVAlaiset kertoivat, ovatko he tulleet petetyiksi tai jätetyiksi perheenjäsenen, työkaverin tai ystävän tähden. Kyselyyn tuli lähes 900 vastausta. Lue vastanneiden tarinat!

AVA kysyi lukijoiltaan, ovatko he tulleet petetyksi tai jätetyksi perheenjäsenen, työkaverin tai ystävän tähden. Vastauksia tuli yli 890. Suurin osa, 63 prosenttia, kertoi syyn löytyneen ystävästä. 27, 5 prosenttia puolestaan sanoi perheenjäsenen olleen syy petetyksi tai jätetyksi tulemiseen. 9, 5 prosenttia paljasti syyksi työkaverin.

"Minulle kävi noin viisi vuotta sitten juuri niin, että ehdottomasti paras ja luotetuin ystäväni sekä aviomieheni pettivät minut ja jäin yksin lasteni kanssa. Onneksi uskon karmaan ja tiedänkin, että heillä ei todellakaan mene hyvin. Mukana on alkoholi ja mustasukkaisuus. Kumpikaan ei taida luottaa toiseensa, ja heidän historiansa tuntien ihan hyvästä syystä. Itselläni asiat taitavat olla paljon paremmin, joten ehkäpä alun tuskan jälkeen tämä kääntyikin minun edukseni."

"Avomies lähti viisikymppisiltäni ystäväni kanssa sänkyyn. Peliä oli pelattu jo jonkin aikaa, enkä tajunnut mitään. Miehen käytöksen ymmärrän, ystäväni en. Nyt hän onkin entinen ystävä, yli 30 vuotta kestänyt ystävyys loppui. Kahden vuoden jälkeen kai tapailevat vieläkin..."

"Minut on petetty työkaverin tähden – ei oman, vaan miehen työkaverin…"

"Ystäväni petti minua aviomieheni kanssa ja oli samalla koko ajan ihollani ja esitti parasta ystävääni. Minä yritin lohduttaa ja tukea häntä, kun tiesin, että hänellä on vaikeaa oman miehensä kanssa."

"Aviomies petti monikymmenvuotisen avioliiton lopussa, joutui yllätetyksi melkein itse teossa ja lähti sen jälkeen kotoa karkuun mitään puhumatta. Eropaperin oli kuitenkin hoitanut niin, että se oli minua odottamassa lähtöpäivänään keittiön pöydällä. Minä hankin tuomarit omaisuudenjakoon ja hoidin eroasiaa eteenpäin, mies ei puhua pukahtanut – ei muuten puhu vieläkään, vaikka hänen lähdöstään on aikaa neljä vuotta ja virallisesta erostakin kolme ja puoli. Kaikenlainen kiusanteko onnistui sen sijaan mainiosti. Siinä hötäkässä rikkoontui kaksi perhettä.

Elämä järjestää kuitenkin yllätyksiä, pettäjät eivät saaneet olla yhdessä kuin muutaman vuoden ja nyt mies suree naista. Niin paljon pahaa liittyi eroomme, etten ehkä vielä ole antanut anteeksi, mutta sääliä tunnen miestä kohtaan. Sananlaskut "niin makaa kuin petaa" ja "sitä saa mitä tilaa", näyttävät pitävän paikkansa.

Itse olen maailmani romahtamisen ja yksin opettelemisen ja pärjäämisen kautta löytänyt uusia asioita ja ihmisiä elämääni. Nautin nykyisestä elämästäni, olen hyvässä kunnossa, ihan ihmisen näköinen ja huomannut, että vielä vastakkainen sukupuolikin on minusta kiinnostunut. Jopa itseäni nuoremmat miehet lähestyvät. Pieni pilke silmäkulmassa ja säpinä pitävät virkeänä."

"Työkaverini/ystäväni oli eronnut ja alkoi tukeutua mieheeni; kaipasi milloin mitäkin apua, johon liittyi esimerkiksi autokyyti – oli mukamas tarve. Myöhemmin sain selville, että hän haki mieheni muuta käyttöä varten."

"Mies ei halunnut minun hulttiolastani hänen lastensa vaikutuspiiriin. Aikuinenhan tämä minun lapseni oli jo silloin, eikä todennäköisesti olisi koskaan tavannut näitä "herranterttuja"."

"Mieheni petti minua lähes 10 vuotta vanhemman naisen kanssa. Meille oli juuri syntynyt pieni vauvakin. Tuli aikamoisena yllätyksenä, eikä ollut kovinkaan kiva jäädä heti pienen lapsen yksinhuoltajaksi. Myöhemmin koetimme vielä yhdessäoloa, mutta se kaatui jälleen miehen uskottomuuteen saman naisen kanssa."

"Mieheni petti minua kateellisen ja narsistisen siskoni kanssa. Välit siskooni ovat olleet jo viisi vuotta poikki, eikä minulla ole edelleenkään haluja ymmärtää tai antaa anteeksi hänelle. Mieheni kanssa olemme edelleen yhdessä, suurin syy varmaankin lapset ja raha. Menemme päivä kerrallaan eteenpäin, vaikka joskus tunnen häntä kohtaan inhon väristyksiä. Inhottaa ajatellakin nämä selkärangattomien pettämissivustot, joita jotkut käyvät kyttäämässä."

"Sanoisin näin, että miehet on tehnyt kaikkensa kateuttansakin että olisin mustasukkainen – jopa flirttailleet ystävättärien kanssa. En ole mustasukkainen, epäileväinenkään, luotan kunnes toisin käy kohdallani."


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja