Suomalaiset kauneusleikkauksista: Miksei haaveita voisi toteuttaa?

Helmi kysyi suomalaisilta, miten he suhtautuvat kauneuskirurgiaan. Valtaosa vastaajista paljasti haaveilevansa kauneusleikkauksesta.

Suomalaiset paljastivat Helmen kyselyssä mielipiteensä kauneuskirurgiasta. Valtaosa vastanneustanäyttäisi esteettiselle kirurgialle vihreää valoa.

Kyselyyn vastanneista 30 prosenttia paljasti haaveilevansa kauneusleikkauksesta. Myönteisesti kauneusleikkauksiin suhtautuvien joukossa vallitsi yhteisymmärrys siihen, että leikkaus saattaa parantaa elämänlaatua.

– Silikonit aion laittaa. Jos voi korjata repsahtaneita rintoja, miksi niin ei tekisi? Miksi pitäisi nuorena aikuisena elää vanhuksen kropassa, jos on mahdollisuus tehdä asialle jotain. Olen myös harkinnut muutaman pienen juonteen täyttämistä ja nenäleikkausta.

– Olen ehdottomasti kauneusleikkauksien kannalla ja voisin jopa harkita itselleni nenäleikkausta. Elämmehän vain kerran, joten miksei haaveita voisi toteuttaa?

– Se on jokaisen henkilökohtainen asia. Jos jokin aikuisiän tuoma muutos häiritsee, niin miksipä ei!

– Mitäpä tuota kieltämään. Teettäisin itselleni rasvaimun sekä navan yläpuoliselle vatsan alueelle että emännänkyhmylleni. Kumpaankaan ei liikunta eikä laihduttaminen auta! Lisäksi voisin luopua jenkkakahvoistani. Niitäkään ei saa millään täsmäjumpalla pois.

– En ymmärrä miksi osa on niin kovasti niitä vastaan. Se on jokaisen oma asia ja jos se voi parantaa elämänlaatua, eikö se ole vain hyvä asia? Eipä tarvitse kenenkään kärsiä jostain häiritsevästä piirteestä, kun sen voi korjata.

"Olen kärsinyt siitä koko ikäni"

Kyselyyn vastasi joukko suomalaisia, jotka hyväksyvät kauneusleikkaukset etenkin silloin, jos oman vartalon yksityiskohdat tulevat jo uniin. Vastaajat uskovat leikkausten vaikuttavan parhaassa tapauksessa omaan hyvinvointiin.

– Minulle on laitettu silikonit, koska rinnat jäivät nuoruuden laihdutusinnon vuoksi kehittymättä. Olen kuitenkin alavartalosta muodokas, joten ilman rintoja kroppa olisi todella epäsuhta. Rintani näyttävät ihan normaaleilta ulospäin. Leikkaus on tehty sen verran taitavasti, että eipä ole moni huomannut silikoneiksi alastikaan. Olen tyytyväinen, että oli rohkeutta tehdä asialle jotain. Minusta kauneusleikkaukset ovat hyväksyttäviä nimenomaan silloin, kun päämääränä on luonnollinen lopputulos.

– Hyvistä syistä niissä ei ole mitään vikaa. Itse olen menossa pienennyttämään rintani. Niistä on fyysistä ja henkistä haittaa. Ne tekevät hirveitä päänsärkyjä. Haluisin pystyä nauttimaan eläkkeestäni edes jonkin verran vuosikymmenien päästä.

– Itsestäni johtumattomista syistä olen ollut velkahelvetissä ja taloudellisessa erittäin ahdistavassa kriisissä vuosikausia. Kaikki tuo näkyy kasvoissani. Tämän vuoksi tekisin täydellisen kauneuskirurgisen operaation kasvoilleni.

– Korjauttaisin nenäni, josta olen kärsinyt koko ikäni. Se on ruma ja siitä on minua myös aikoinaan kiusattu. Uskon, että ulkonäköni kohenisi leikkauksen myötä ja minun olisi helpompi pitää ulkoisesta itsestäni.

"Jos sattuisi jokin onnettomuus"

28 prosenttia kyselyyn vastanneista voisi harkita kauneusleikkausta, jos kyse olisi korjaavasta eli rekonstruktiivisesta kauneuskirurgiasta. Esimerkiksi onnettomuuksien uhreille tehdään korjaavia kauneusleikkauksia.

– Mielestäni kauneusleikkaus saattaa olla paikallaan esimerkiksi jonkin onnettomuuden jälkeen, jos esimerkiksi kasvot ovat pahasti vaurioituneet tai nainen on menettänyt rintansa rintäsyöpäleikkauksen jälkeen. Tervekroppaisten ihmisten leikkelyä en hyväksy.

– Harkitsen leikkausta vain, jos hieman paksu silmäluomeni iän myötä paksunee tai alkaa riippua enemmän silmän päällä, haitaten näkyvyyttä. Jos lastensaannin jälkeen isot rintani vielä suurenevat aiheuttaen selkävaivoja, saatan harkita myö niiden leikkausta. Ehkä jopa ottaisin implantit, jos joutuisin leikkauttamaan rintani pois syövän takia. Puollan siis kauneusleikkauksia vain terveydellisten seikkojen takia.

– Hyväksyisin kauneusleikkaukset, jos sattuisi jokin onnettomuus, ja sen takia pitäisi korjailla vartaloa esimerkiksi ihonsiirroilla.

"Voi kun minulla vain olisi rahaa!"

Osa vastaajista kertoi, että raha on leikkauksen esteenä. Vaikka kauneusleikkaus siintäisi kuinka vahvana omissa haaveissa, eivät kukkaron nyörit anna välttämättä periksi tyyriiden operaatioiden kohdalla.

– Voi kun minulla vain olisi rahaa! Olisin tehnyt jo ajat sitten sen mikä taitaa vain haaveeksi jäädä, nimittäin leikkauttaa tämän valtavan kokoisen nenäni, jonka olen perinyt isältäni. En siis ollenkaan liioittele, se todella on valtava! Minua on kiusattu siitä niin kauan kuin muistan. Se on minulle todella arka paikka. Ei oikein sovellu muuten melko siroihin kasvonpiirteisiini. Ulos lähtiessäni tekisi mieli vetää pussi päähän.

– Jos saisin ylimääräistä rahaa, leikkauttaisin rinnoistani vähintään puolet pois. Tai vaikka kokonaan, sillä ne ovat ärsyttäneet minua koko ikäni, enkä jäisi kaipaamaan yhtään mitään vaikka ne häviäisivät kerta kaikkiaan.

"Haluan olla luomu ja luonnollinen!"

18 prosenttia vastaajista hyväksyy kauneusleikkaukset, mutta ei itse olisi valmis korjaamaan piirteitään kirurgin veitsen alla. Kauneusleikkausten suosion kasvaessa joukko luomuun luottavia suomalaisia hyväksyy omat piirteensä sellaisenaan.

– Itse haluan olla luomu ja luonnollinen, leikkauttakoon muut.

– Haluan olla oma itseni, eikä siihen tarvita veistä!

– Itse en ikinä astuisi veitsen alle omasta tahdostani, mutta useat ihmiset saavat itsetuntonsa takaisin sitä kautta. Olen siitä heidän puolestaan iloinen. Turhan moni vie kuitenkin leikkaukset liian pitkälle ja jatkaa, kunnes kaikki alkuperäinen kauneus on kadonnut.

– Minun mielestäni kosmeettisista syistä tehdyt kirurgiset toimenpiteet ovat turhia. Esimerkiksi botoxia en tajua lainkaan. – sehän on myrkystä tehtyä! Tottakai ymmärrän, että jos vaikka imetyksen jälkeen rinnat on kadonneet ja haluaa palauttaa niihin entisen loistonsa, niin turvautuu kauneuskirurgiaan. Henkilökohtaisesti en suostuisi esimerkiksi nenäleikkaukseen tai vaikkapa aasialaisille tehtyihin silmäluomen kiristyksiin.

"Kaikki ihmiset ovat jollain tapaa kauniita"

15 prosenttia vastaajista ei hyväksy kauneusleikkauksia lainkaan. Ajatus siitä, että jokainen ihminen ei olisi omalla tavallaan kaunis, tuntui vastaajista hurjalta.

– Epäluonnollisuus tai muokattu ja sliipattu ei edes ole mielestäni kaunista. Aito ihminen luonnonkauniina, parhaimpia puoliaan korostamalla, olemalla oma itsensä on kaunista katseltavaa. Olipa ikä sitten mikä tahansa. Kaikki ihmiset ovat jollain tapaa kauniita. Rumia ei ole olemassa.

– Kauneusleikkaukset on jälleen kerran syy siihen, että ihmiset tahtovat lisää jotakin, kun mikään ei enää riitä. Kaiken huippu on se, ettei ihminen riitä edes itselleen!


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja