Mainos

Suomalaiset kannattavan vahvaa presidenttiä

Yli puolet, 59 prosenttia, suomalaisista näyttää haluavan vahvaa presidenttiä, jolla on sanansijaa poliittisessa järjestelmässä. Noin kaksi kolmasosaa, 68 prosenttia, katsoo, että tätä nykyä presidentillä myös on käytössään paljon valtaa. Tiedot käyvät ilmi Kalevan Suomen Gallupilla teettämästä mielipidetiedustelusta, jonka tuloksia esitellään lehdessä tänään.

Kyselyyn vastanneista 36 prosenttia oli sitä mieltä, että presidentillä voisi olla nykyistä vähemmänkin valtaa; 28 prosenttia taas katsoi, että presidentillä tällä hetkellä on vähän valtaa. Valtaelinten nykyiseen vallanjakoon ihmiset näyttävät lehden mukaan olevan varsin tyytyväisiä. Vastaajista 48 prosenttia katsoi, ettei minkään toimielimen valtaa tule vähentää. Niiden vallan lisäämistä taas vastusti 43 prosenttia.

Kuitenkin presidentin vallan kaventamista kannatti lähes 23 prosenttia vastaajista. Eduskunnan toimivallan lisäämistä toivoi puolestaan 36 prosenttia. Mielipidemittauksessa kysyttiin mielipidettä reilulta tuhannelta yli 15-vuotiaalta suomalaiselta 24.11. ja 3.12. välisenä aikana. Virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaan tai toiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.