Mainos

Suomalaiset kahta mieltä rasismista

Suomalaiset jakautuvat korostetusti kahtia arvioidessaan kansamme suhtautumista ulkomaalaisiin. Puolet pitää suhtautumista myönteisenä, puolet kielteisenä. Selkeä enemmistö suomalaisista katsoo, että rasismi on melko pieni ongelma täällä Suomessa.

Huomenta Suomi selvitytti Taloustutkimuksella, kuinka suvaitsevaisiksi me suomalaiset itsemme koemme muunmaalaisten tai muunrotuisten suhteen. Kansallinen itsearvio perustuu 500 ihmisen puhelinhaastatteluihin, jotka tehtiin tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona.

Käsitykset meidän suhtautumisesta muihin jakaantuvat tarkasti kahtia: Joka toinen suomalainen on sitä mieltä, että me suhtaudumme myönteisesti täällä oleviin ulkomaalaisiin ja muunrotuisiin. Vastaavasti joka toinen meistä näkee asian juuri päin vastoin eli pitää suhtautumistamme kielteisenä.

Tämä kaksijakoisuus toistuu suurin piirtein samanlaisena puolet ja puolet -asetelmana eri ikä-, ammatti- ja tuloryhmissä sekä eri puolilla Suomea.

Kyselyyn osallistuneilta udeltiin myös, miten merkittäväksi ongelmaksi he mieltävät rasismin koti-Suomessa. Kuusi kansalaista kymmenestä pitää ongelmaa pienenpuoleisena. Kolme kymmenestä taas katsoo, että rasismi on meilläkin todellinen ongelma.

Naiset näkevät tilanteen vakavampana kuin miehet. Samaten nuoria, 15-29 -vuotiaita, rasismin suomalaiset ilmenemismuodot rassaavat enemmän kuin muita ikäryhmiä.
(MTV3/Pekka Karppinen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.