Mainos

Suomalaiset kaapanneet kotimaan huumemarkkinat

Erityisesti virolaiset huumerikolliset ovat vetäytyneet Suomen maahantuonti- ja välitysympyröistä. Ulkomaiset liigat vaikuttavat Suomen huumekauppaan nyt kotimaastaan käsin.

Suomalaisrikolliset ovat vallanneet takaisin kotimaan huumemarkkinat. KRP:n tilastojen mukaan ulkomaalaisten osuus huumejutuissa on pudonnut viime vuosina reilusta kolmanneksesta jopa vajaaseen 10 prosenttiin.

Savon Sanomien mukaan etenkin virolaiset ovat vetäytyneet Suomen huumeympyröistä. Samalla vastuu maahantuonnista ja välityksestä on siirtynyt suomalaisille, jotka näin ollen saavat myös suuremman taloudellisen hyödyn.

KRP:n erikoistutkijan Tuija Hietaniemen mukaan virolaiset ja venäläiset rikolliset vaikuttavat yhä Suomen huumekauppaan kotimaastaan käsin ja ovat vain harvoin mukana huumeiden jakelussa Suomessa.

Ulkomaalaiset ammattilaiset eivät halua jäädä kiinni rikoksista Suomen rajalla. Suomen viranomaiset ovat yhteistyössä ulkomaisten poliisien kanssa käräyttäneet välitysketjuja, joiden lonkerot ovat ulottuneet pääosin Itä- ja Etelä-Eurooppaan sekä Pohjois-Afrikkaan.

Tällaisissa tapauksissa kunkin rikollisen toimet ja syytteet on käsitelty heidän kotimaassaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.