Mainos

Suomalaiset juovat yhä kahvia eniten maailmassa

Jokainen suomalainen keittää kahvia vuodessa 20 kahvipaketin verran. Suomi on myös iso paahdetun kahvin viejä.

Suomalaiset kuluttivat paahdettua kahvia 9,8 kiloa henkeä kohden viime vuonna, kerrotaan Paahtimoyhdistyksestä. Tällä kulutuksella pysymme edelleen kahvin kärkimaana maailmassa. Se merkitsee 20:tä puolen kilon kahvipakettia jokaista suomalaista kohti.

Myös muissa Pohjoismaissa juodaan kahvia paljon, keskimäärin noin 9 kiloa henkeä kohden, kun EU-maiden keskimääräinen kulutus on noin 5 kiloa.

Kotimaiset kahvipaahtimot toimittivat kaupalle ja suurkeittiöille paahdettua kahvia 48,7 miljoonaa kiloa viime vuoden aikana. Määrä on neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2005.

Raakakahvin kysyntä ja tarjonta olivat Paahtimoyhdistyksen mukaan tasapainossa maailmanmarkkinoilla. Suomeen raakakahvia tuotiin eniten Brasiliasta, Kolumbiasta ja Guatemalasta. Tuonti näistä maista oli peräti 72 prosenttia koko raakakahvituonnista viime vuonna.

Paahdettua kahvia myös vietiin Suomesta. Määrä oli ennätykselliset 6,5 miljoonaa kiloa eli 17 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Vienti suuntautui pääasiassa Viroon.

(MTV3-Finfood)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.