Mainos

Suomalaiset innostuivat laihduttamisesta Nepalin takia

Poikkeuksellista laihdutuskampanjaa "Suomalaisläskillä lukutaitoa Nepaliin" kohtaan on kiinnostus kentällä ollut valtavaa. Seurakunnat, järjestöt, sydänyhdistykset ovat olleet innokkaasti mukana, luettelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska:

- Jos katsoo verkkosivuja ja erilaisia keskustelupalstoja niin kovasti ihmiset ovat tulossa mukaan. Osallistujien määrästä saadaan täsmällisiä lukuja kuitenkin vasta helmikuun lopussa punnistusten päättymisen jälkeen, Puska hymyilee.

Tuntematon yksityihenkilö on luvannut lahjoittaa 15 euroa per suomalaisten laihduttama kilo kevään päätteeksi Nepalin opettajakoulutukseen. Suomen luterilaisen kirkon seurakunnat hoitavat punnitukset ja aikaa mukaan ilmoittautumiseen on helmikuuhun asti. Puska ei edelleenkään paljasta lahjoituksen taustalla olevaa yksityishenkilöä. Lahjoittaja haluaa pysyä salassa.

- Kyseinen lahoittaja otti yhteyttä sähköpostitse jokin aika sitten ennen joulua. Tämä kuulosti niin uskomattomalta, että halusin tavat hänet. Sitten keskustelimme asiasta ja selvittelimme erilaisia taustoja ja yhteistyökuvoita. Sitten tammikuun toisella viikolla meidän verkkosivuillemme tuli kaikki ohjeet sekä kansalaisille että seurakunnille tästä kampanjasta, Puska kertoo.

"Fantastinen summa Nepalin köyhien lasten hyväksi"

Erilaisia laihdutuskampanjoita on ympäri maailmaa lukuisia, mutta Puskan mukaan tällainen lahjoitus ja kampanja on aivan ainutlaatuinen. Lahjoitussummassa on kuitenkin yläraja, mikä on 10 miljooonaa euroa.

- Se on fantastinen summa Nepalin köyhien lasten hyväksi. Jos reilut 200 000 suomalaista laihduttaa kevään aikana kolme kiloa, silloin tavoite täyttyy. Toivomme tietenkin, että mahdollisimman moni näin tekisi, sillä siitä hyötyisivät sekä Nepalin lapset settä Suomen kansanterveys.

Reilusti yli puolet suomalaisnaisista ja miehistä on ylipainoisia. Alueellisisa eroja on paljon; esimerkiksi maaseudulla ylipainoisia ihmisiä on enemmän. Myös sosioekonominen asema vaikuttaa; alemmissa sosioekonomisissa ryhmissä on selvästi enemmän ylipainoa kuin ylemmissä.

- Terveellinen elintapa ei välttämättä tule kalliiksi. Suomen luonnossa voi jokainen liikkua yllin kyllin ja terveellisillä peruselintarvikkeilla voi aika halvalla rakentaa ruokavalionsa, Puska muistuttaa.

(MTV3)

Katso THL:n pääjohtajan Pekka Puskan haastattelu (Huomenta Suomi 29.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.