Suomalaiset huippukuskit laivaturmassa

Kaksi matkustaja-alustaa törmäsi toisiinsa torstaina Tukholman edustalla, kun Visbyyn matkalla ollut Autolautta MS Gotland ajoi päin pika-alus Gotlandia II:ta.

Ex-formulakuski Mika Salo ja kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm olivat MS Gotlandin kyydissä matkalla kohti Visbytä viikonloppuna järjestettävään Ruotsin ja Suomen väliseen autourheilumaaotteluun.

– Suunnilleen 15 minuuttia lähdön jälkeen kuului sellainen ihan hirveä pamaus. Oli niin hirveä sumu, että ei oikein näkynyt ollenkaan ulos, kertasi Salo aamupäivän tapahtumia MTV3:lle.

Tilanteen vakavuus ei Salon mukaan selvinnyt heti matkustajille, ja laivan tiedottaminen oli hänen mukaansa varsin hidasta ja kömpelöä.

– Kukaan ei oikein tiennyt mitä oli tapahtunut, eikä oikein välittänytkään. Sitten kun katsoi ulos, niin näkyi ihan metrin päässä näky toinen tuollainen laiva ja kai sen siitä jo arvasi, että jotain osumaa oli ollut.

– Kesti tosi kauan ennen kuin tuli joku kuulutus. Se tuli tietenkin ruotsiksi ja mun ruotsin kieli on aika tasan nolla. Ihmiset selitti, että oli ollut joku törmäys. Siinä vaiheessa siellä oli aikamoinen paniikki, ihmiset juoksenteli päättömästi ympäriinsä, eikä mitään ohjeita tullut keneltäkään, ex-formulakuski päivitteli.

Laivalla olleet matkustajat olivat ottaneet videokuvia törmäyksestä ja näyttelivät niitä toisilleen.

- Niistä näkyi selvästi, että se toinen laiva oli saanut paljon pahemman iskun kuin se meidän. Me oltiin siinä isommassa ja siihen pieneen oli tullut iso reikä kylkeen. Pari kertaa ne kuulutteli englanniksikin, mutta niin huonolla englannilla, että ei siitäkään oikein saanut mitään selvää.

Laiva päätettiin jonkin ajan päästä ajaa takaisin lähtösatamaan, jossa kävi ilmi, että lautan korjaamiseen menee aikaa.

– Siitä on nyt kahdeksan tuntia, ja siitä asti ollaan venattu täällä satamassa, että päästään jatkamaan matkaa. Todennäköisesti joudutaan siihen samaan laivaan, mitä ne hitsaa tuossa suoraan edessä. Toivottavasti se kapteeni on ainakin saanut sieltä monoa, että se ei ole siellä enää, Salo heitti illalla.

Salon mukaan satamassa on ollut koko päivän aikamoinen sekamelska, kun kukaan ei ole tiennyt mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Miehen itsensä oli tarkoitus olla harjoittelemassa huomista

MTV3:n Viihdeuutiset nyt myös Twiterissä. Tutustu täällä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat