Mainos

Suomalaiset harkitsevia kulutusluoton käyttäjiä

Kuluttajat ovat kiinnostuneita kulutusluottojen ehdoista ja tutustuvat niihin tarkoin. Yleisin luottomuoto on luotollinen kortti.

Suomalaiset ovat Kuluttajaviraston teettämän tutkimuksen mukaan vastuullisia kulutusluottojen käyttäjiä. Tänään julkistettu tutkimus antaa suomalaisista kuvan harkitsevaisina luotonottajina, jotka suosivat käteisostoksia ja tutustuvat luoton ehtoihin etukäteen.

Luotonantajat ja asiakkaat näyttävät erikoissuunnittelija Sanna Helasuon tutkimuksen perusteella kuitenkin puhuvan eri kieltä. Kuluttajat ovat kiinnostuneita kulutusluottojen ehdoista ja tutustuvat niihin. Luottoihin liittyvät vaikeat käsitteet eivät kuitenkaan aina aukea heille.

- Tutkimukseen osallistuneista puolella oli tutkimushetkellä kulutusluottoa. Heistä runsaat puolet uskoi tietävänsä, kuinka paljon he maksoivat korkoa ja luoton lyhennystä, kertoo Helasuo.

Yleisin luottomuoto on luotollinen kortti.

Ennen luoton ottamista kuluttajat haluavat tutkimuksen mukaan tietoa ennen muuta luoton korosta. Myös maksuajan pituus, kuukausierien suuruus ja todellinen vuosikorko kiinnostavat. Puolet kertoo tutustuneensa luoton ehtoihin tarkoin ennen päätöstä luoton ottamisesta.

Tutkimus tehtiin helmi-maaliskuussa. Sitä varten haastateltiin tuhatta suomalaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.