Mainos

Suomalaiset haluavat tukea perinteisiä menestyslajeja

Suomalaiset haluavat tukea julkisin varoin eniten mäkihyppyä. Tieto selviää valtion liikuntaneuvoston ja MTV3:n yhteistyössä teettämästä nettigallupista.

Myös jääkiekko, maastohiihto ja yleisurheilun heittolajit saavat laajalti kannatusta tuettavien lajien joukossa. Vähiten halutaan tukea muun muassa amerikkalaista jalkapalloa, beach volleyta ja nyrkkeilyä.

Valtion liikuntaneuvosto järjestää huomenna MTV3:n järjestämässä SuomiAreenassa keskustelun huippu-urheilusta: "Huippu-urheilu uusiksi! Vähemmän lajeja, enemmän tukea".

Keskustelussa julkistetaan nettigallupin lisäksi tietoja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen selvityksestä, jossa vertaillaan suomalaisen huippu-urheilun rahoituksen määrää Norjan ja Ruotsin kesken.

Selvityksen mukaan yhteiskunnan taloudellinen tuki huippu-urheilulle on vertailuimaissa suurempaa kuin Suomessa. Myös julkiset investoinnit liikuntarakentamiseen ovat Norjassa ja Ruotsissa vuosittain yli kaksinkertaiset Suomeen verrattuna.

Vertailumaiden menestys olympialaisissa osoittaa, että Suomen mitalimäärä on laskenut samalla, kun norjalaisten ja ruotsalaisten olympiamenestys on kasvanut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.