Mainos

"Suomalaiset eivät ymmärrä, kuinka vapaa sana on länsimaissa"

Suomalaiset päätoimittajat ovat järkyttyneitä terrori-iskusta ranskalaisen satiirilehden Charlie Hebdon toimitukseen. Isku korostaa heidän mukaansa entisestään sananvapautta.

- Terrori-isku oli pysäyttävä hetki, mutta järkytys oikeastaan on kasvanut koko ajan, kun ajattelee, että vanhan Euroopan ytimessä sananvapauteen isketään näin. Kyllä se kertoo, että Syyrian sodana ja Isiksen nousun seuraus on kovempi maailma, MTV Uutisten päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittajana ensi kuussa aloittava Mikael Pentikäinen halusi, että Suomessa tuettaisiin enemmän sananvapausjärjestöjä. Pentikäisen mukaan Ruotsi tukee rahallisesti sananvapausjärjestöjä.

- Järkyttävän uutisen jälkeen pitää miettiä johtopäätöksiä, miten työtä sananvapauden rintamalla jatketaan. Maailman ihmisistä vain 15 prosenttia elää maassa, jossa sana on vapaa, Pentikäinen muistutti. 

Pentikäinen korosti myös laaja-alaisen uskonnonopetuksen tärkeyttä uskonnollisten fundamentalistien torjumiseksi.

- Uskonto on liian vaarallinen asia jättää uskonnon sisäisesti opetettavaksi, Pentikäinen sanoi.

Iltalehden Petri Hakala muistutti, että nyt maahanmuuttoon liittyvistä asioista ei saa tulla tabu, esimerkiksi tulevissa eduskuntavaaleissa.

Päätoimittajat muistuttivat myös sananvapauteen kuuluvasta vastuusta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.