Mainos

Suomalaiset eivät voi ostaa maata Venäjältä

Oikeusministeriö neuvoo suomalaisia pidättäytymään maakaupoista Venäjällä. Ministeriön tuoreessa tiedotekirjasessa todetaan, että maakauppoja ei ole syytä tehdä ennen kuin Venäjän viranomaiset vahvistavat luettelon raja-alueista.

Venäläisen lainsäädännön mukaan ulkomaalaiset eivät voi hankkia maata raja-aluevyöhykkeeltä.

Esimerkiksi ulkoministeri Alexander Stubb kehotti viime kesänä venäläisten Suomessa tekemistä maakaupoista huolestuneita suomalaisia vastakaupoille Venäjälle.

Käytännössä vastavuoroisuus ei kuitenkaan toteudu. Venäjän lainsäädännön mukaan ulkomaalaiset eivät voi omistaa maata raja-aluevyöhykkeeltä. Vyöhykkeen laajutta ei tiedetä, koska sitä ei ole määritelty. Määrittelystä puolestaan vastaa Venäjän presidentti. Aikataulua ei tiedetä.

- Meillä ei ole tietoa siitä, missä vaiheessa raja-alueen vahvistaminen mahdollisesti on.Tällä hetkellä on siis epäselvää, miten leveä raja-alue tulee olemaan ja mistä sitä maata voisi hankkia, kertoo neuvotteleva virkamies Marina Venäläinen oikeusministeriöstä.

Tiedättekö, onko tätä asiaa käsitelty millään tavalla Venäjän ylimmässä hallinnossa ?

- Meillä ei ole tästä asiasta tietoa.

Juridisesti katsottuna raja-aluevyöhyke voi periaatteessa olla kuinka laaja tahansa.

Venäläisten Suomessa tekemät kiinteistökaupat ovat lisääntyneet selvästi viime vuosina. Hankittavien alueiden koko on sekin kasvanut, kun omaisuuttaan ovat ryhtyneet realisoimaan yksityishenkilöiden lisäksi myös kunnat, seurakunnat, yhteisöt ja yritykset. Kauppoja tehdään yhä enemmän Itä-Suomen ohella myös muualla Suomessa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.