Mainos

Suomalaiset eivät usko Naton pelastavan Afganistania

44 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen tulisi jatkaa Afganistanin operaatiossa kuten tähänkin saakka, selviää MTV:n uutisten tekemästä kyselystä.

40 prosenttia taas ajattelee, että Suomen tulisi vetäytyä operaatiosta kokonaan. Vain pieni vähemmistö eli 8 prosenttia toivoo, että Suomi lisäisi rauhanturvaajien määrää Afganistanissa.

Yli 50-vuotiaat suhtautuvat Afganistanin operaatioon selvästi epäilevämmin kuin nuoremmat ikäluokat. Naisten ja miesten suhtautumisessa ei sen sijaan ole suurta eroa.

Tilanteen vakauttamiseen ei uskota

Ylivoimaisesti suurin osa eli 66 prosenttia on sitä mieltä, että nykyisellä NATO-johtoisella operaatiolla ei saada vakautettua Afganistanin tilannetta. Noin viidennes eli 22 prosenttia puolestaan uskoo, että operaatio onnistuu tavoitteessaan.

Suomesta Afganistanin operaatioon osallistuu vakituisesti noin 100 sotilaan joukko. Turvallisuustilanteen kiristyessä on viime aikoina voimistunut keskustelu siitä, tulisiko Suomen ylipäätään jatkaa operaatiossa.

Tutkimuksen on toteuttanut Research Insight Finland Oy MTV3:n uutistoimituksen toimeksiannosta. Sitä varten haastateltiin yhteensä 500 suomalaista.

Katso Pekko Ylösen juttu (Kymmenen uutiset 23.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.