Mainos

Suomalaiset eivät pelkää tietokoneviruksia

MTV3 Internetin teettämän tutkimuksen mukaan kolme neljästä suomalaisesta ei usko viruksen tarttuvan omaan tietokoneeseensa. Runsas kolmannes ei ole asentanut kotikoneeseensa lainkaan virustentorjuntaohjelmaa. Myös työpaikoilla vähätellään virusten uhkaa. Maailman yksi yleisimmistä tietokoneviruksista laukeaa tänään. Tuhansien suomalaiskoneiden kovalevyt saattavat tuhoutua.

Suomalaiset eivät usko, että tietokonevirukset iskisivät heidän kotitietokoneisiinsa. Selvä enemmistö, 74 prosenttia kansalaisista pitää viruksen tarttumista kotona olevaan tietokoneeseen epätodennäköisenä. Myös työpaikoilla vähätellään virusten uhkaa. Virusten mahdollisuuteen työpaikoilla ja kouluissa olevissa tietokoneissa uskoo vain 32 prosenttia kansalaisista.

Runsas kolmannes suomalaisista, 36 prosenttia, ei ole asentanut kotikoneisiinsa minkäänlaista virustentorjuntaohjelmaa. Työpaikoilla ja kouluissa on virustentorjunta unohtunut joka viidenneltä, 24 prosentilta.

Suomalaiset luottavat paljolti vanhentuneisiin virustentorjuntaohjelmiin. Uusia viruksia ilmaantuu tietoverkkoihin päivittäin, mutta vain harva on päivittänyt koneellaan olevan torjuntaohjelman riittävän usein. Valtaosa, 58 prosenttia vastaajista ei joko tiedä, milloin kotikoneella oleva ohjelma on päivitetty tai on päivittänyt sen yli neljä kuukautta sitten. Työpaikoilla tilanne on vieläkin huonompi: 61 prosenttia vastaajista on tietämätön päivitysajankohdasta tai sanoo sen tapahtuneen yli neljä kuukautta sitten.

Research International teki tutkimuksen MTV3 Internetin toimeksiannosta 20.-21.04.1999. Tutkimuksessa haastateltiin 496:ää 15-74-vuotiasta suomalaista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.