Mainos

Suomalaiset eivät ole siirtäneet talletuksiaan sukanvarteen

Suomalaiset eivät ole menettäneet uskoaan pankkeihinsa, vaikka uutiset maailman finanssimyräkästä ovat kantautuneet meillekin. Sekä Nordea, OP-Pohjola että Sampo Pankki vakuuttavat, että asiakkaiden käyttäytyminen on edelleen normaalia.

- Kyllä pankkipäivät ovat olleet suhteellisen normaaleja. Talletukset ovat edelleen olleet vahvassa kasvussa. Emme ole huomanneet mitään merkittävää liikehdintää ainakaan meiltä poispäin, sanoo OP-Keskuksen pankinjohtaja Harri Nummela.

Hän arvioi, että jos pankkimarkkinoilla on ollut nähtävissä jotain liikehdintää, se on ollut siirtymistä pienemmistä pankeista pois.

- Korostan, että nekin ovat olleet yksittäisiä tapauksia.

Nordean Suomen-maajohtajan Carl-Johan Granvikin ja Sampo Pankin toimitusjohtajan Ilkka Hallavon mielestä suomalaispankkien asiakkailla ei ole edes syytä olla huolissaan.

- Tottakai nämä maailman viimeaikaiset myllerrykset ovat nostaneet paljon kysymyksiä, mutta kyllä Suomen pankkijärjestelmä on kunnossa, pankkien vakavaraisuus ja pankkien kannattavuus ovat hyvällä tasolla, vakuuttaa Hallavo.

Granvik sanoo, että maailman tapahtumia seurataan tarkasti. Hän kuitenkin muistuttaa, ettei Suomessa ole konkreettista finanssikriisiä.

- Jos tällainen tuntuma syntyy, se perustuu enemmänkin siihen, että suomalaiset vertailevat ja katsovat, mitä muualla tapahtuu.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Pörssikursseja voi seurata lähes reaaliaikaisesti myös Kauppalehden sivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.