Mainos

Suomalaiset eivät innostu handsfreestä

MTV:n nettikyselyyn vastanneista suomalaisista yli 85 prosenttia ei käytä handsfree-laitetta puhuessaan kännykkään. Vajaa 15 prosenttia taas käyttää.

Monen kieltävästi vastanneen mielestä puhelimeen ei yksinkertaisesti vastata autoa ajaessa.

- En puhu ja aja samanaikaisesti enkä myöskään juttele puhelimeen julkisilla paikoilla, sanoo nimimerkki Totally free.

- Periaatteeni on, etten vastaa puhelimeen autoillessa enkä myöskään soittele. Hoitelen ne sitten kun jalat on tukevasti maassa, toteaa Lissu.

Useat arvostelivat myös laitteen huonoa käytettävyyttä.

- Laitteet ovat huonosti suunniteltuja. Niitä ei voi käyttää ajaessa, sanoo Manu.

- Ahtaat korvakäytävät, kuulokkeet tippuvat jatkuvasti, kertoo nimimerkki Maku.

Joidenkin kieltävästi vastanneiden mielestä itse laiteen käyttö on vaarallista.

- Kokeilin joskus tämmöisen napin kanssa hääräystä ja se aiheutti enemmän vaaratilanteita kuin sen käyttämättömyys! Jomi kertoo.

- Vaarallisempaa räplätä sitä, kuin vastata suoraan puhelimeen, toteaa Ronski.

Myöntävästi vastanneet olivat vähemmistössä. Heidän joukossan oli kuitenkin niitä jotka ovat käyttäneet handsfree-laitetta jo kauan.

- Olen käyttänyt langatonta hf:ää jo 6 vuotta, arkisin 7 - 17, muuten tarvittaessa. Tosi hyvä!, kertoo nimimerkki Blummi.

- Olen käyttänyt handsfreetä heti sen tullessa markkinoille, jo ennen sen tuloa "pakolliseksi" autoa kuljetettaessa. Jos en jostain syystä olisi sattunut muistamaan handsfreetä, en myöskään vastaa ajon aikana puhelimeen. Toissijaisesti handsfree on käytössä lenkillä ollessa. Kotioloissa en käytä, kertoo nimimerkkiSuosittelen.

Handsfreen käyttäjien joukossa laitetta pidettiin myös ehdottomana autoa ajaessa.

- Tottakai handsfreetä tulee käyttää. Puhelimen räpelöinti vie ehdottomasti huomiota pois liikenteen seuraamisesta, sanoo nimimerkki Ei hölmöille.

- Autolla ajaessa aina, koska tarvitsen molemmat käteni autolla ajamiseen, enkä halua mitään kenokaulaa. Joskus muulloinkin, koska se on niin vaivatonta, kertoo Elli.

Löytyi vastanneista myös niitä joiden mielestä handsfreen käyttö on parempi vaihtoehto kuin puhelimen pitäminen korvalla.

- Käytän aina - siis myös kotisohvallani! Miksi riskeeraisin ja altistaisin aivoni mahdolliselle säteilylle - sitä kuitenkin jossain määrin aina on sähköisten laitteiden lähellä, kertoo Irmeli.

Vastauksia kyselyyn tuli yli 2500.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.