Mainos

Suomalaiset auttoivat itävaltalaista henkisesti Jemenissä

Itävaltalainen siepattu Dominik Neubauer on ollut henkisesti kovemmalla kuin suomalaiset siepatut. Hän on yhä sairaalassa ja tarvitsee psykologista apua.

Suomalaiset Jemenissä siepatut ovat selvinneet itävaltalaista kohtalontoveriaan paremmin. MTV3:n saamien tietojen mukaan Dominik Neubauer on yhä Heeresspital-nimisessä sairaassa ja saa psykologista apua selvitäkseen kuukausien sieppauspiinasta.

– Me uskomme täällä Itävallassa, että suomalaiset auttoivat Neubaueria henkisesti. Olivathan he kolme yhdessä ja suomalaisilla oli koulutusta ja kokemusta sotilaista. Dominik Neubauer on meidän luotettavien lähteiden perusteella sieppauspiinan jäljiltä melko huonossa kunnossa, kertoo Dominik Schreiber itävaltalaisesta Kurier-lehdestä.

Neubaueria hoidetaan yhä samassa sairaalassa, jossa suomalaisetkin olivat. Samaisella sairaalalla on kokemusta vastaavanlaisista tilanteista, sillä myös molemmat salzburgilaiset panttivangit, jotka siepattiin Malilla, saivat Heeresspitalissa ensiapua ja hoitoa.

Itkevästä Neubauerista julkaistiin 21.2.2013 Youtubessa video, jossa vaadittiin lunnasrahoja. Hänellä oli ase ohimollaan. Sieppaajat uhkasivat tappaa 26-vuotiaan itävaltalaisen opiskelijan ja julkaista videon surmasta, jos vaatimuksiin ei suostuta.

27.2.2013 Neubauerin perhe vastasi videoon samalla kanavalla. Youtube -videossa vanhemmat ja veli anoivat läheisensä vapauttamista. 28.2.2013 uhkavaatimuksen deadline meni umpeen, eikä uhkausta toteutettu. Sen jälkeen panttivangeista ei kuulunut mitään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.