Mainos

Suomalaiset arvostavat kirkon perustyötä

Yhdeksän kymmenestä kirkon jäsenestä pitää tärkeänä kirkkoon kuulumisen syynä mahdollisuutta kirkolliseen kasteeseen, vihkimiseen sekä hautaan siunaamiseen.

Suomalaiset arvostavat kirkon perustyötä hieman aiempaa enemmän. Kirkolliset toimitukset ja kirkon tekemä työ vähäosaisten hyväksi ovat vahvistaneet kirkkoon kuulumisen syitä viime vuosina. Tiedot selviävät tammikuussa tehdystä kyselystä, johon haastateltiin tuhatta suomalaista.

Kyselyn mukaan yhdeksän kymmenestä luterilaisen kirkon jäsenestä listaa kirkkoon kuulumisen tärkeiksi syiksi mahdollisuuden kirkolliseen hautaan siunaamiseen, kristilliseen kasteeseen ja kirkolliseen vihkimiseen. Kaikkiaan 87 prosenttia vastanneista arvostaa kirkollista vihkimistä, kun neljä vuotta sitten määrä oli 84 prosenttia. Lisäksi 89 prosenttia vastanneista pitää mahdollisuutta toimia kummina tärkeänä jäsenyyden perusteena, kun neljä vuotta sitten tehdyssä kyselyssä osuus oli 84 prosenttia.

- Kirkon jäsenet odottavat kirkon olevan läsnä elämän taitekohdissa, syntymän, avioitumisen ja kuoleman yhteydessä. Tärkeänä pidetään myös sitä, että kirkko vaalii yhteistä kristillistä perinnettä ja tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen, sanoo Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Kimmo Kääriäinen.

Myös kirkon avustustoiminta koti- ja ulkomailla koetaan tärkeäksi syyksi kuulua kirkkoon. Kyselyn teki TNS-Gallup Kirkon tutkimuskeskuksen toimeksiannosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.