Mainos

Suomalaiset arvioivat: Vladimir Putin onnistui Helsingin huippukokouksessa Donald Trumpia paremmin

5:58

Suomalaisten mielestä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin maanantaisessa tapaamisessa Putin veti pidemmän korren.

MTV Uutisten toimeksiannosta Corefinerin toteuttamaan huippukokouskyselyyn vastasi tällä viikolla hieman yli 1 000 ihmistä, joista yli puolet katsoi Putinin onnistuneen Helsingissä joko erinomaisesti tai hyvin. Trumpin onnistumisen erinomaiseksi tai hyväksi arvioi puolestaan vain 15 prosenttia kyselyyn vastanneista henkilöistä. 

Suurvaltajohtajien lisäksi kansa arvioi presidentti Sauli Niinistön onnistumista huipputapaamisessa. Kyselyn vastaajista valtaosa, jopa 80 prosenttia, katsoi Niinistön onnistuneen erinomaisesti tai hyvin. 

Vastaajista niin ikään 80 prosenttia uskoi, että Helsingin huippukokouksesta oli Suomelle joko yksinomaan etua tai ainakin enemmän etua kuin haittaa. Vain 5 prosenttia piti kokousta Suomelle haitallisena.

Vastaajat eivät pitäneet kovin todennäköisenä, että kokous olisi auttanut kansainvälisten konfliktien ratkaisemista. Yli puolet katsoi tämän olevan melko tai erittäin epätodennäköistä.

Kyselyyn vastanneet henkilöt eivät myöskään uskoneet, että suurvaltojen välinen luottamus parani tai heikkeni Trumpin ja Putinin tapaamisen ansiosta huomattavasti. Kuitenkin miltei 40 prosenttia vastaajista piti todennäköisenä, että luottamus parani jonkin verran.

Helsingin huippukokous on herättänyt paljon keskustelua etenkin, koska Trump sanoi Putinin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa, ettei usko Venäjän vaikuttaneen maansa vaaleihin. Kokouksen jälkeisinä päivinä Trump on kertonut tulevansa hyvin toimeen Putinin kanssa ja sanonut, ettei Venäjä ole uhka Yhdysvalloille. Toisaalta, hän on myös pyörtänyt mielipiteensä ja todennut Venäjän todella sotkeutuneen maansa presidentinvaaleihin. 

Yhdysvaltain sisäpolitiikassa onkin ollut myrskyisää, ja Trump on saanut paljon kritiikkiä niin demokraateilta kuin oman republikaanipuolueensa sisältäkin. Myös mielenosoittajat ovat jälleen nousseet presidenttiä vastaan.

Eilen Valkoinen talo ilmoitti, että Trump olisi pyytänyt kansallisen turvallisuuden neuvonantajaansa John Boltonia kutsumaan Putinin vierailulle Washingtoniin syksyllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.