Mainos

Suomalaiset alttiita vapaa-ajan tapaturmille

Miljoonasta Suomessa vuosittain sattuvasta tapaturmasta 700 000 on koti- ja vapaa-ajan tapaturmia. Kansanterveyslaitos perustaa kotitapaturmien ehkäisyyn keskittyvän yksikön.

Suomalaisia kuolee koti- ja vapaa-ajan tapaturmissa viisi kertaa enemmän kuin liikenteessä. Niissä kuolee vuosittain yli 2 200 suomalaista, kun taas liikenteessä alle 400.

Sisäasiainministeriön käynnistämässä sisäisen turvallisuuden ohjelmassa koti- ja vapaa-ajan tapaturmat ovat nousseet kuuden merkittävimmän yhteiskuntaa koskettavan uhan joukkoon. Kansanterveyslaitoksen yhteyteen perustetaan elokuussa ensimmäinen kotitapaturmien ehkäisyyn keskittyvä yksikkö.

Kotitapaturmia aiotaan tilastoida ja tutkia aikaisempaa paremmin. Noin miljoonasta vuosittain sattuvasta tapaturmasta 700 000 on koti- ja vapaa-ajan tapaturmia. Pelkästään kotitapaturmien yhteiskunnallisten kokonaiskustannusten on arvioitu olevan noin neljä miljardia euroa vuodessa. Kotitapaturmissa loukkaantuu ja kuolee Suomessa enemmän ihmisiä kuin muualla läntisessä Euroopassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.