Mainos

Suomalaiset Afganistanissa: Tienvarsipommeja löytyy viikoittain

Suomalaiset Afganistanissa olevat rauhanturvaajat kiinnittävät nyt entistä enemmän huomiota joukkojen turvallisuuteen ja toimintatapoihin ulkomaalaisiin rauhanturvaajiin kohdistuneiden hyökkäysten jälkeen.

Mazar-e-Sharifissa rauhanturvajoukoissa työskentelevä tiedotusupseeri, luutnantti Elina Katajamäki kertoo, että maanantaina sattuneen pommiräjähdyksen ja neljän norjalaissotilaan kuoleman ei anneta kuitenkaan vaikuttaa suomalaissotilaiden toimintaan muuten.

- Olemme luonnollisesti hyvin pahoillamme tapahtuneesta. Me olemme kuitenkin tietoisia tästä toimintaympäristöstä mikä täällä on. Täällä tapahtuu kaikenlaista ihan päivittäin ja meidän saamamme koulutus auttaa meidät eteenpäin tästä kaikesta, että eivät nämä tapahtumat meidän tunnelmiimme sinänsä vaikuta.

Katajamäen mukaan tienvarsipommeja löytyy alueelta viikoittain. Niiden havaitsemiseen kiinnitetään nyt entistä enemmän huomiota.

- Tienvarsipommit, tai IED:t niinkuin me niitä kutsumme, ovat suurin aseellinen uhka joukoille ja niiden suhteen ollaan koko ajan hyvin tarkkana.

Suomalaissotilaita ei tämänpäiväisen hyökkäyksen kohteena

Puolustusvoimien mukaan suomalaisia rauhanturvaajia ei ole Jalalabadissa, Afganistanissa, jossa talebanit ovat aloittaneet hyökkäyksen Naton tukikohtaa vastaan. Tukikohtaa on tulitettu singoilla ja sen liepeillä on räjäytetty autopommi. Hyökkääjät eivät ole kuitenkaan päässeet tunkeutumaan itse tukikohtaan.

Useiden talebanien kerrotaan saaneen surmansa tulitaistelussa, mutta Isaf-joukot eivät ole toistaiseksi kärsineet tappioita.

Afganistanissa on tällä 145 suomalaista sotilasta, elokuussa vahvuus kasvaa noin 180:een.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.