Mainos

Suomalaisesta revontulivideosta tuli supersuosittu Kiinassa

Suomi brändää itseään nyt revontulilla. Matkailun edistämiskeskus MEK teki videon Suomen revontulista ja laittoi sen nettiin kaksi kuukautta sitten, ja video on ollut suurmenestys: sitä on ladattu jo yli miljoona kertaa.

Ahkerimmin videota on katsottu Kiinasta, josta sitä on tapitettu 345 000 kertaa. Seuraavina tulevat Suomi 84 000:lla , Yhdysvallat 50 000:lla ja Iso-Britannia 30 000 katselukerralla.

Suomen revontulet näkyvät parhaiten Pohjois-Suomessa ja etenkin tunturialueilla. Revontulien liikkeita tutkitaan säännöllisesti Sodankylän geofysiikan observatoriossa, josta saadaan tietoa myös matkailijoiden tarpeisiin.

MEKissä on panostettu viime vuosina sähköiseen markkinointiin, koska sen kautta saavutetaan edullisesti suuri määrä ihmisiä.

Samaan aikaan revontulivideon kanssa visitfinland.fi-sivusto on saanut jo yli 50 000 fania Facebookissa.Suurin fanimäärä, 30 000, on kertynyt Iso-Britanniasta, mikä selittyy MEKin sosiaalista mediaa koordinoivan Emilia Savolan mukaan Britanniaan kohdistetuilla kampanjoilla. Seuraavina fanilistalla tulevat Suomi, sitten Ranska ja Saksa kukin reilulla 2000 fanilla.

Suomen tärkein matkailumaa on MEKin mukaan Venäjä, josta tulee yli 40 prosenttia Suomen ulkomaalaisista matkailijoista. Myös venäläiset hakevat nykyisin matkailutietonsa yhä useammin netistä, ja se näkyy myös visitfinland-sivuston käyttäjämäärissä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.