Mainos

Suomalaisesta naudanlihasta on puutetta

Suomessa ei enää tuoteta riittävästi naudanlihaa teollisuuden tarpeisiin. Puutetta paikataan tuomalla lihaa esimerkiksi Ruotsista ja Tanskasta. Lähiaikoina pannasta vapautuvaa brittinautaa suomalaiset kuitenkin karttavat.

EU-jäsenyys ja hullun lehmän tauti ovat syöneet naudankasvatuksen kannattavuutta. MTK:n laskujen mukaan nautatilojen määrä putoaa puoleen vuoteen 2001 mennessä.

Kotimaista nautaa ei enää riitä teollisuuden tarpeisiin, kun tuotanto vähenee prosentin, pari vuodessa. MTK:n osastopäällikkö Timo Mikkilän mukaan suurin syy on naudanlihan puutteeseen on epävarmuus, mikä tuottajien keskuudessa on. Tuet ovat ensi vuoden osalta osittain auki. Ensi vuoden kansallinen tuki tullaan ratkaisemaan lähikuukausina ja sitten myöskin Agenda on naudalihan osalta vielä avoinna.

Tuonnin osuus on jo kymmenes koko ajan lisääntyvästä kulutuksesta. Viime vuonna lähinnä Ruotsista, Tanskasta ja Saksasta tuotiin 11 miljoonaa kiloa nautaa. Pian on tarjolla myös brittiläistä lihaa, koska EU:n komissio on päästänyt hullun lehmän taudista kärsineen maan kolmen vuoden pannasta. Suomalaiseen ruokapöytään brittinautaa ei kuitenkaan haluta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.