Mainos

VIDEO: MTV vieraili Boistön neuvottelusaarella – "suomalainen sauna pehmentää ukkoja"

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen muistutti MTV Uutislivessä, että suomalaisessa saunassa on ennen kesäkuun Ukraina-neuvottelujakin käyty merkittäviä rauhanneuvotteluita.

Neuvotteluiden järjestelijät kertoivat yhdysvaltalaisten ja venäläisten neuvottelijoiden käyneen saunomassa Boistön saarella.

– Kun pannaan samaan saunaan ukot alasti, niin onhan sillä merkitystä. Vaikka kuinka ollaan vihamiehiä, ja kannat ovat erilaisia, niin kyllä saunominen jollakin tavalla lähentää ja pehmentää, sanoi Salolainen.

Salolainen sanoi, että Suomen sijainti idän ja lännen välissä on tehnyt Suomesta suositun neuvottelupaikan suurvaltaristiriidoille.

– Muun muassa Breznev ja Yhdysvaltain presidentit ovat käyneet täällä ja heitä on laitettu samaan pöytään. Kun Ahtisaari neuvotteli Acehin rauhaa, kävivät indonesialaiset neuvottelijat täällä, ja löysivät rauhan avaimet.

Salolainen hyväksyy, että Ukraina-tapaaminen pidettiin ulkoasiainvaliokunnaltakin salassa.

– En pidä salailua pahana, koska tapaaminen oli sen verran epävirallinen – se oli enemmänkin tiedemiesten ja think tankien tapaaminen. On selvää, että kaikkea ei voi kertoa sensitiivisessä vaiheessa, vaikka yleensä olenkin sitä mieltä, että kaikki asiat pitää kertoa eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.