Mainos

Suomalaisen Teemun mainio idea: Osti palan maata Sallasta, pilkkoi sen ja myy nyt minitontteina – singaporelaiset hullaantuivat

Espoolaisen Teemu Lehdon bisnesidea on eksoottinen: Hän osti Sallasta 12 hehtaaria maata ja pilkkoi tontin sadan neliön tilkuiksi. Miniplänttejä kaupitellaan nyt sekä suomalaisille että ulkomaalaisille asiakkaille.

Tontin hinta vaihtelee 400–900 dollarin välillä riippuen siitä, ostaako asiakas pelkän maapalstan vai tuleeko mukaan elämyksellinen majoittuminen tykötarpeineen. Lehto itse maksoi palasta Sallaa noin tuhat euroa hehtaarilta.

– Vuosimaksuja ei ole, joten tonttia voi ajatella ikuisena omistuksena. En ole tässä mukana rahantekomielessä, vaan minua kiinnostaa tavata näitä ihmisiä, 46-vuotias Lehto valottaa.

Lehdon palstabisneksestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kaukaisimmat asiakkaat saapuivat Aasiasta asti, kun singaporelainen pariskunta Kok Wai Hon ja Michel Han ostivat maapläntin Sallasta. Pari saapui läheltä päiväntasaajaa itäisen Lapin erämaan paukkupakkaseen ja paksuun lumihankeen – ja sekös miellytti.

– Pistin molemmille pilkkihaalarit päälle. Nukuimme teltassa makuupussissa kun ulkona oli 20 astetta pakkasta. Se oli heille tosi iso juttu. Puut ovat täynnä lunta ja erityisesti neidolle revontulet tärkeitä. He saivat pilkkoa puita kirveellä ja paistaa makkaraa. Se oli tosi hienoa.

Projekti sai alkunsa kolme vuotta sitten. Lehdolla on omistuksessaan 250 tonttia, joista 30 on myyty. Tontteja on mennyt singaporelaispariskunnan lisäksi Britanniaan, Yhdysvaltoihin ja suomalaisille.

– En ole tehnyt mitään erikoista markkinointia. Ensimmäiset tulijat saavatkin olla seikkailunhaluisia. On minulle mysteeri, miten joku putkahtaa tänne jostain päin maailmaa, Lehto naurahtaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.