Mainos

Suomalaisen taiteen suurkatselmus Ranskaan

Suomalaisen taiteen suurkatselmus on esillä tänä vuonna Ranskassa. Tuntematon horisontti -otsakkeen alla esitellään suomalaisen taiteen saavutuksia vuosina 1870-1920. Näyttely avataan Strasbourgissa 18. kesäkuuta. Sieltä se siirtyy Lilleen 9. lokakuuta.

L`horizon inconnu - Tuntematon horisontti -näyttelyn on suunnitellut Suomen taiteen museo Ateneum yhdessä Strasbourgin ja Lillen taidemuseoiden kanssa.

Katselmus antaa monipuolisen kuvan suomalaisen taiteen ja taiteilijain suhteesta Ranskaan. Kaikkiaan näyttely koostuu yli 150 teoksesta, joista satakunta kuuluu Ateneumin kokoelmiin.

Mukana lähtevien teosten joukossa on monia kultakauden merkkiteoksia, jotka ovat usein aiemminkin kuuluneet taiteemme edustusjoukkoon. Osa töistä on jo valmistusvaiheessa suunnattu kansainvälisille näyttämöille kuten Gunnar Berndtsonin Morsiamen laulu, Albert Edelfeltin Lapsen ruumissaatto sekä Akseli Gallen-Kallelan Akka ja kissa.

Näyttelyssä nähdään paljon teoksia, jotka kertovat suomalaistaiteilijain työskentelystä Ranskassa ja paikoista, joissa taiteilijat maalasivat. Ranskalaisen ulkoilmamaalauksen ja radikaalin impressionismin antamat virikkeet heijastuvat myös suomalaisten taiteilijain tuotannossa.

Varhaista suomalaista modernismia näyttelyssä edustavat Eero Nelimarkka, Tyko Sallinen, Sulho Sipilä ja Ellen Thesleff. Näyttelyyn liittyy laaja ja monipuolisesti kuvitettu julkaisu, jonka kirjoittajina on sekä ranskalaisia että suomalaisia taiteen asiantuntijoita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.