Suomalaisen tähdittämä elokuva palkintosateessa Ruotsissa

Suomalainen näyttelijä Maria Heiskanen on voittanut Tukholmassa jaetun Guldbagge-palkinnon parhaasta naispääosasta. Hänet palkittiin roolistaan Jan Troellin ohjaamassa Ikuistetut Hetket -elokuvassa. Guldbagge on Ruotsin tärkein elokuva-alan palkinto.

- Kyllä tämä on sellainen huomionosoitus, että Ruotsissa mut on huomioitu näyttelijänä , Heiskanen sanoi eilisiltaisessa palkintotilaisuudessa MTV3:n Tukholman-kirjeenvaihtajalle Kari Lumikerolle.

- Ikävä kyllä Suomessa on aika vähän töitä varsinkin elokuvanäyttelijälle; täällä niitä on enemmän, Heiskanen sanoo. Hän asuu nykyään Helsingissä.

Heiskanen on näytellyt aiemmin muun muassa Aki Kaurismäen elokuvassa Laitakaupungin valot. Myös Troellin 1991 valmistuneessa Il Capitano -elokuvassa naispääosaa näytteli Heiskanen. Il Capitanokin sai useita arvostettuja palkintoja.

Ikuiset hetket, ruotsiksi Maria Larssons eviga ögonblick, oli ehdolla jokaisessa Guldbaggen kahdeksassa sarjassa. Mikään elokuva ei aiemmin ole pystynyt samaan.

Ikuiset hetket -elokuvassa näytellyt Mikael Persbrandt sai Guldbaggen parhaasta miespääosasta, ja voitto tuli myös paras elokuva -kategoriassa sekä parhaasta miessivuosasta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat