Mainos

Suomalaisen surma Tanskassa yhä pimeä - outo avainnippu sai selityksen

Tanskassa poliisi on julkaissut uusia kuvia sekä videoklipin surmatusta 54-vuotiaasta suomalaismiehestä. Veli-Matti Rissanen löydettiin kuolleena yksityisasunnosta perjantaina.

- Olemme varmoja siitä, että kyseessä on henkirikos. Miehestä löytyi ulkoisia väkivallan merkkejä, kertoo tutkinnanjohtaja Hans Erik Raben Kööpenhaminan poliisilaitokselta.

Raben ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä kerro tarkemmin minkälaista väkivaltaa suomalaismieheen oli kohdistettu.

Poliisi epäilee, että henkirikoksen takana on henkilö, joka asui Rissasen kanssa tai jonka Rissanen oli tuonut tapahtumapäivänä, 1. kesäkuuta, asuntoonsa. Motiivina lienee päivän aikana syntynyt riita. Rahasta ei tutkinnanjohtajan mukaan tässä tapauksessa ole kyse.

Poliisin mukaan suomalaismies oli alkoholisoitunut ja hän eli melko yksinäistä elämää. Sosiaalista kanssakäymistä hankaloitti muun muassa se, ettei mies puhunut tanskaa kuin muutamia sanoja, ei myöskään englantia.

Mies oli tiettävästi vähävarainen ja hän sai elantonsa keräilemällä pulloja kaduilta. Hän oli myös asunut pitkiäkin ajanjaksoja Kööpenhaminan kaduilla.

Suomalaismiehellä koulutytön avaimet

Poliisi pyysi alkuviikolla lisätietoja avaimista, jotka löytyivät samasta asunnosta mistä surmattu löydettiin.

- Saimmekin sittemmin tietoa avainnipusta. Kolmen avaimen nippu kuului koulutytölle, joka oli kadottanut avaimensa seitsemän viikkoa sitten. Rissanen oli tiettävästi kerännyt avaimet kadulta ja tuonut kotiinsa, kertoo Raben.

Poliisin julkaisemasta kuvamateriaalista käy lisäksi ilmi, että mies oli nostanut pankkiautomaatilta rahaa sunnuntaina 6. toukokuuta.

Poliisi pyytää henkilöitä, jotka tuntevat surmatun suomalaismiehen tai tietävät jotain hänen liikkeistään, ottamaan yhteyttä Tanskan polisiin. Poliisi pyytää erityisesti tietoa siitä, missä suomalaissyntyiset alkoholistit viettivät aikaansa Kööpenhaminassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.