Mainos

Suomalaisen seurakunnan ikkunat rikkoutuivat Oslon pommi-iskussa

Oslon perjantaisessa pommi-iskussa vaurioitui myös suomalaisen seurakunnan rakennus. Ainakin seurakuntatilojen ikkunoita rikkoutui aivan lähistöllä räjähtäneen pommin voimasta.

– Me suomalaiset toimimme ja kokoonnumme Oslossa ruotsalaisten Margareta-kirkossa, joka sijaitsee saman kadun varrella kuin hallitusrakennuksetkin. Kirkon lyijylasi-ikkunat ovat nyt säpäleinä ja muitakin ikkunoita on rikkoutunut, kertoi Norjan suomalaisen seurakunnan pastori Carita Jansson MTV3:n Huomenta Suomessa.

– Rakennukseen ei ole nyt menemistä, ja poliisi on eristänyt rakennuksen.

Hänellä ei ole tietoa, oliko kukaan seurakunnan tiloissa räjähdyksen sattuessa, mutta loukkaantumisia ei ole kuitenkaan tiettävästi tullut.

Suomessa parhaillaan lomalla oleva Jansson on ollut tiiviisti yhteydessä Norjaan. Hänen mukaansa isku ja sen laajuus tulivat yllätyksenä Norjassa.

– Kyllä tämä on varmasti yllättänyt kaikki, myös norjalaiset. Norjaa on totuttu ajattelemaan rauhallisena maana. Muistan hyvin, kun norjalainen toimittaja kommentoi vuonna 2008 Kauhajoen tapahtumia ja sanoi, että tällaista ei voi sattua Norjassa. Nyt se on tapahtunut ja tuhoisin seurauksin, Jansson sanoo.

– Kaikki ääriliikkeet ja fanatismi on pahasta, oli sitten kyse uskonnollisesta tai poliittisesta toiminnasta.

Suur-Oslon alueella asuu yli 2 000 Suomen kansalaista.

(MTV3)

Katso Carita Janssonin haastattelu: (Huomenta Suomi 25.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.