Mainos

Suomalaisen mielestä naapurilla on liikaa asuntolainaa

Valtaosa suomalaisista on sitä mieltä, että muiden ihmisten lainat ovat liian suuria, selviää Nordean tuoreesta selvityksestä.

Lähes 70 prosenttia asuntovelallisista on sitä mieltä, että muut ihmiset ovat ottaneet liian suuria asuntolainoja. Sen sijaan kahdeksan kymmenestä on tyytyväinen omaan asumiseensa ja asuntolainatilanteeseensa. Vain 7 prosenttia Nordean teettämään tutkimukseen vastanneista ajattelee, että heillä itsellään on liian suuri asuntolaina.

Tutkimuksesta selviää myös, että nuoret käyttävät yleisesti ottaen suuremman osan nettokuukausituloistaan asuntolainan maksamiseen kuin vanhemmat ikäryhmät.

25-34-vuotiaista joka kuudes ilmoitti, että asuntolainaan menee yli 40 prosenttia talouden nettotuloista. Yksi kolmesta vastaajasta käyttää enintään 20 prosenttia nettokuukausituloistaan asuntolainan maksamiseen.

Koronnousuun kannattaa varautua

Tutkimuksen mukaan suomalaiset ovat epävarmoja siitä, kuinka paljon nykyistä suuremmista kuukausittaisista lainanhoitokuluista heidän taloutensa selviytyisi: 37 prosenttia vastaajista valitsi vaihtoehdon "En osaa sanoa".

– Tämä on huolestuttavaa, kun ottaa huomioon, että tällä hetkellä korot ovat erittäin matalia. Erityisesti näiden kotitalouksien kannattaa ehdottomasti varautua korkojen nousuun. Etenkin, jos lainaa on vielä paljon jäljellä ja taloudessa on vähemmän etukäteissäästöjä tai muuta pelivaraa, sanoo Nordean yksityistalouden ekonomisti Anu Numminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.