Mainos

Suomalaisen elokuvan festivaali Turussa

Suomalaisen elokuvan festivaali esittää tällä viikolla neljän päivän aikana kaikkiaan 37 suomalaista elokuvaa. Kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma alkaa Turussa torstaina.

Painopiste on kuten aiemminkin ns. vanhassa elokuvassa, jota ei muuten yleensä voi nähdä elokuvateatterissa täysimittaisella valkokankaalla.

Tämän vuoden festivaalin päävieras on Lasse Pöysti, joka on paikalla avajais- ja päättäjäispäivänä. Festivaalin elokuvissa hänen uraansa seurataan sotavuosien Suomisen perheestä aina 1980-luvulle. Mukana on niin komedioita (Kovanaama, Rioin yö) kuin vakavia draamojakin (Pyhä perhe, Ihmisen ihanuus ja kurjuus).

Tapahtumassa vierailevat myös Tuire Orri ja pariskunta Armand Lohikoski ja Tuija Halonen. Risto Orkon ensi syksyn 100-vuotisjuhlaa kunnioitetaan modernilla Kyökin puolella -komedialla.

Vierailijoiden lisäksi festivaalin teemana on myös musiikkielokuva. Mukana on sekä harvinaisuuksia 1930-40 -luvuilta (Pikku myyjätär, Eulalia-täti ja virolaisyhteistyönä valmistunut Auringon lapset) että 1940-50 -lukujen musiikkielokuvien klassikoita (Poretta, Rion yö, Kaunis Veera, Me tulemme taas).

Arkistojen aarteista esitetään mm. Valentin Vaalan kauan kadoksissa ollut ja Yhdysvalloista hiljattain löytynyt elokuva Helsingin kuuluisin liikemies, jossa nähdään Tauno Palo ja Regina Linnanheimo uriensa alkuvaiheissa.

Vuoden mykkäelokuva on tukkilaisromantiikkaa ja modernia salonkielokuvaa yhdistävä Kahden tanssin välillä. Lyhytelokuvien yksi teema esittelee Suomen vahvaa raittiuselokuvien perinnettä.

Elokuvalippu Suomalaisen elokuvan festivaalin näytöksiin maksaa 15 markkaa. Sata markkaa maksavalla festivaalikortilla voi seurata kaikki tapahtumassa esitettävät 37 filmiä.

Torstaista sunnuntaihin kestävän tapahtuman järjestävät Varsinais-Suomen elokuvakeskus, Suomen elokuva-arkisto ja Yleisradion tv-arkisto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.