Suomalaiselle olutkulttuurille omat nettisivut

Suomalaiseen olutkulttuuriin voi pian perehtyä paitsi tutustumalla itse juomaan myös surffaamalla nettiin oluttiedon äärelle. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto avaa huhtikuun 20. päivä olutkulttuurista kertovat sivut hauskassa osoitteessa www.suomalaisetjuovatolutta.net. Sitä ennen voi aiheeseen tutustua esimerkiksi Panimoliiton internet sivuilla.

Uusilla sivuilla tullaan kertomaan oluen valmistuksesta ja valotetaan mallasjuoman maailmaa monelta eri kantilta. Olutkulttuurille omistetuilla nettisivuilla Panimoliitto haluaa korostaa, että mietona alkoholijuomana olut sopii erinomaisen hyvin sekä ruokapöytään palan painikkeeksi että seurustelujuomaksi illanistujaisiin.

Suomalaiset juovat nykyään noin 80 litraa olutta henkeä kohti vuodessa. Kotimaista olutta kuluu yhteensä reilu 400 miljoonaa litraa vuosittain, ja tuontioluita juodaan noin 6-7 miljoonaa litraa. Kulutus Suomessa vastaa eurooppalaista keskitasoa, ja muista Pohjoismaista korkeampiin lukuihin yltävät vain tanskalaiset, jotka nauttivat mallasjuomaa yli sata litraa per henki vuosittain. Meillä suositaan edelleen etenkin vaaleita, pohjahiivamenetelmällä valmistettuja lagereita, joskin kotimaisten oluiden valikoimassa myös tummempien ja tuhdimpien oluiden tarjonta on viime vuosina laajentunut.

Oluen vankka suosio Suomessa on vanhaa perua, ja juoman tärkeimmän raaka-aineen eli mallasaohran viljelyllä on meillä pitkät perinteet. Teollinen oluenvalmistus alkoi maassamme 1800-luvulla, mutta kansan keskuudessa olut tunnettiin jo paljon, paljon kauemmin. Suomalaisen sahdin jopa uskotaan olevan toinen hengissä säilyneistä merkittävistä alkuperäisoluista belgialaisen lambicin ohella.

(Lähde: MTV3 Internet / Finfood)

Lisätietoja: Panimoliitto ry, viestintäpäällikkö Sirpa Rinne p. (09) 1488 7238

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja