Mainos

Suomalaiselle legionellatartunta Bulgariassa

Sairastuneen kanssa samassa hotellissa yöpyneisiin on otettu yhteyttä, ja kehotettu hakeutumaan lääkäriin kuumeen noustessa.

Suomalainen matkailija on sairastunut legionellabakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen palattuaan Bulgarian Sunny Beachilta. Suomalainen joutui sairaalaan palattuaan matkalta viime kuun lopulla ja on jo toipumassa. Samassa turistikohteessa myös kaksi brittituristia sai tartunnan.

Kansanterveyslaitos on ottanut yhteyttä samassa Trakia Plaza -hotellissa kesäkuun 21. päivän jälkeen yöpyneisiin suomalaismatkailijoihin. Heitä on kehotettu hakeutumaan hoitoon, jos kuume nousee yli 38 asteen. Lääkäriin ei kuitenkaan tarvitse mennä enää jälkeenpäin, jos oireet ovat jo hävinneet.

Hotellia käyttävä suomalainen matkanjärjestäjä Lomamatkat löysi omille asiakkailleen korvaavan hotellin, johon heidät siirrettiin jo samana päivänä. Trakia Plazaan turistit palaavat vasta, kun sen vesi- ja ilmastointilaitteet on asianmukaisesti puhdistettu.

Legionella aiheuttaa antibiooteilla hoidettavan keuhkokuumeen, jonka oireina ovat yleinen sairauden tunne, yskä ja kuume. Tartunnanlähteenä on tavallisimmin saastunut vesi- tai ilmastointijärjestelmä. Tauti ei tartu ihmisestä toiseen. Itämisaika tartunnalle altistumisesta ensimmäisiin oireisiin on kahdesta neljääntoista päivään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.