Suomalaiselle Iron Sky -elokuvalle murskakritiikkiä

Suomalainen scifi-natsileffa ei ole aiheuttanut kansainvälisten medioiden kriitikoissa hurraa-huutojen myrskyä.

Kaikkien aikojen kallein suomalaiselokuva 7 miljoonan euron budjetilla toteutettu Iron Sky -elokuva sai maailman ensi-iltansa lauantai-iltana Berliinin elokuvajuhlilla. Ennakkoon suurta kohua aiheuttanut elokuva ei ole kuitenkaan vakuuttanut sen nähneitä elokuvakriitikoita, jotka ovat lytänneet suomalaisen elokuvatuotoksen arvioissaan.

Arvostetun brittiläisen The Guardian -lehden elokuvakriitikon mukaan suomalaisten tuotos jäi suutariksi, joka ei täyttänyt ennakkoon asetettuja odotuksia. Brittikriitikko ei lämpene elokuvan huumorille, eikä kaikki erikoisefektitkään aja asiaansa. The Guardian -lehden kriitikko antaakin suomalaistuotokselle vain kaksi tähteä viidestä.

Lontoolaisen Time Out -lehden kriitikko ei myöskään hurraa-huutoja jakele suomalaistuotokselle. Lontoolaiskriitikko ei näe elokuvassa oikein mitään hyvää, vaan lyttää sen totaalisesti. Suomalaisohjaaja Vuorensolan ammattitaito ei oikein vakuuta brittikriitikkoa, vaan tämän "karkeasta, kermakakkumaisesta tuotoksesta puuttuu niin charmi, nokkeluus kuin jännityskin". Kriitikon mukaan kyseinen taiteenlaji, satiirin ja science fictionin yhdistäminen, olisi pitänyt jättää niille henkilöille, jotka sen taitavat.

Myös Time Out -lehden kriitikko antoi leffalle kaksi tähteä viidestä. Iron Sky -elokuvan ensi-ilta on Suomessa 4. huhtikuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat