Mainos

Suomalaisella sarjakuvalla 100-vuotissyntymäpäivä

Suomalaisella sarjakuvalla menee paremmin kuin koskaan sen 100-vuotisen historian aikana. Alalla on paljon eri-ikäisiä omaperäisiä sarjakuvataiteilijoita, joita arvostetaan myös ulkomailla. Sarjakuva on myös siitä harvinainen kirjallisuudenlaji, että sen myynti kasvaa.

Juhlavuoden kiertonäyttely kilisteltiin tänään avatuksi Kansalliskirjaston komeiden kupoleiden alla. Näyttely esittelee sarjakuvan historiaa ensimmäisistä alkuperäispiirroksista saakka.

Esillä oli myös näköispainos Professori Itikaisen erikoisesta maailmanympärimatkasta, josta puhekuplien käyttö meillä alkoi. Nuori Ilmari Vainio kuittasi siitä kaksisataa markkaa.

Pertti Jarlan Fingerpori on nyt suosituin sarjakuvamme. Puujalkavitseihin perustuva outo maailma kolahtaa suomalaisiin. Teoksia on myyty yli 200 000 kappaletta.

-Minun mielestäni on hauskaa piirtää rumia ihmisiä. Piirsin rumia ihmisiä ja sellaisia juttuja, mitä mieleen juolahti. Milnulla on ollut sikäli onnea, että se on sitten mennyt tarpeeksi laajaan lukijakuntaan, Jarla toteaa.

Omalaatuinen sarjakuvamme on kansainvälisesti arvostettua, mutta Jarla arvioi, että hänen sanaleikkinsä eivät muille kielille kunnolla kääntyisi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.