Mainos

Suomalaisella on verkossa 138 kaveria

Suomalaisella on verkossa keskimäärin 138 kaveria.

Tutkimusyhtiö TNS:n tutkimuksessa suomalaisten kaverimäärä jäi vähäiseksi verrattuna huippumaihin. Netin käyttäjillä Malesiassa kavereita on keskimäärin 233, Brasiliassa 231 ja Norjassa 216. Tilaston pohjalla on puolestaan Japani, jossa digitaalisia kavereita on 28. Isoista maista Yhdysvalloissa kavereita on keskimäärin 178 ja Kiinassa 67.

Kaverimäärän arvellaan vaihtelevan etenkin kulttuurierojen mukaan: kavereiden pieni määrä kertoo läheisten ystävyyssuhteiden merkittävyydestä.

Kuinka monta "oikeaa" kaveria voi olla?

Brittiläisen antropologin Robin Dunbarin mukaan ihmisellä voi olla noin 150 sosiaalista suhdetta. Teoria liittyy isoaivojen kuorikerroksen kykyyn pitää yllä pysyviä suhteita.

TNS:n tutkimuksessa selvitettiin myös, miten ihmiset käyttävät verkkoa arjessaan. Suomalaisista kolmasosan katsottiin kuuluvan ryhmään, joka suhtautuu nettiin ensisijaisesti käytännön työkaluna. Lisäksi sähköpostin käyttö menee tärkeydessä vielä selvästi yhteisöpalvelujen kuten Facebookin ohi.

Sosiaaliseen mediaan käytetään kuitenkin maailmanlaajuisesti enemmän aikaa kuin sähköpostiin, ja ero on syntynyt jo muutamassa vuodessa.

TNS:n tutkimuksessa tutkittiin digitaalisia elämäntapoja 46 maassa. Tutkimusta varten haastateltiin 50 000 ihmistä.

Osallistu keskusteluun MTV3 Uutisten Facebook-sivulla

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.